Gradovi

Potpisan ugovor o izmještanju groblja Sarije

Potpisan ugovor o izmještanju groblja Sarije
Potpisan ugovor o izmještanju groblja Sarije

UGLJEVIK - Predstavnici Rudnika i termoelektrane /RiTE/ "Ugljevik" i opštine potpisali su danas ugovor o međusobnom regulisanju prava i obaveza za izmještanje groblja u zaseoku Sarije, uređenje groblja na novoj lokaciji u Zabrđu, kao i uređenje gradskog groblja.

Ugovor su potpisali načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i direktor RiTE "Ugljevik" Žiko Krunić.

Krunić je, izaražavajući zadovoljstvo saradnjom ovog preduzeća i opštine, rekao da je obaveza RiTE da finansijski podrži ovu aktivnost.

"Preseljenje groblja u Sarijama je urgentna aktivnost, ali i obaveza našeg preduzeća koji je uzrokovalo određena pomjeranja terena usljed aktivnosti na otkrivci mrkog uglja. To je vrlo osjetljiv posao samim tim što je riječ o preseljenju groblja, stanovništvo je posebno senzibilno jer se vrši eshumacija njihovih najbližih", rekao je Krunić.

Načelnik opšštine Vasilije Perić istakao je da ovaj projekat treba realizovati što hitnije, jer klizište koje je izazvano radovima na kopu Bogutovo Selo ugrožava ovo groblje.

"Tražimo od RiTE da se izvrši eksproprijacija domaćinstava u Sarijama i da se prilikom zapošljavanja u ovom preduzeću primi stanovništvo iz Sarija", rekao je Perić.

Ugovorom je utvrđeno da je opština nosilac svih usluga i radova, dok se RiTE "Ugljevik" obavezuje da finansira sve troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije