Gradovi

Ruše toplanu u Bihaću

Ruše toplanu u Bihaću
Ruše toplanu u Bihaću

BIHAĆ - Opštinsko vijeće Bihaća usvojilo je danas sa osamnaest glasova poslanika nakon opširne rasprave odluku o uklanjanju objekta –zgrade toplane u naselju Ozimice I u Bihaću.

Riječ je o devastiranom objektu koji je nakon višegodišnje agonije i stečaja prije nekoliko dana postao vlasništvo Opšine Bihać na temelju ugovora o prodaji stečajnog dužnika putem usmenog javnog nadmetanja.

’’Objekat toplane višegodišnji je problem Opštine Bihać , kao i njegovih građana budući da je isti devastiran, urušen, leglo pasa lutalica i narkomana, te  kao izvor zaraze predstavlja veliki problem  za mještane mjesne zajednice Ozimice I’’, saopšteno je iz ove opštine.

Kako je istaknuto na današnjoj sjednici  u unutrašnjosti objekta nalazi se velika količina smeća , a prisutno je i otuđenje čeličnih cijevi iz kotlovnice objekta.

’’Toplana već dugi niz godina nije u funkciji, opterećena je  dugovanjima i stečajem i zbog toga je OV Bihać usvojilo odluku o uklanjanju kako bi u fazama uklonili objekat i stvorili pretpostavke da na istom mjestu napravi se novi objekat. Također, predstoji nam sa građanima pronaći kvalitetnije rješenje za grijanje stambenih jedinica u gradu ’’ , dodao je Roman Jurić, predsjedavajući OV Bihać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije