Gradovi

SDS kritikuje Jugovića, on tvrdi da SDS opstruiše njegov rad

SDS kritikuje Jugovića, on tvrdi da SDS opstruiše njegov rad
SDS kritikuje Jugovića, on tvrdi da SDS opstruiše njegov rad

PALE - Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojan Ninković tvrdi da načelnik ove opštine Boško Jugović za 100 dana, koliko je na ovoj funkciji, nije uradio ništa od obećanog u predizbornoj kampanji i da se, kako kaže, nedomaćinski odnosi prema ovoj lokalnoj zajednici.

Ninković je na konferenciji za novinare rekao da Jugović i opština Pale, gdje je nastala Republika Srpska, nisu obilježili 9. januar - Dan Republike. 

On je upitao zašto Jugović ne rješava neka pitanja u Studentskom centru koji je posjetio i konstatovao da je stanje zadovoljavajuće, iako studenti nemaju biblioteku, čitaonicu i sportske terene. 

Prema njegovim riječima, ništa se ne radi na pomoći Olimpijskom centru "Jahorina", iako je Jugović obećao da će im pomoći u reorganizaciji i u projektu osnježavanja. 

On je upitao šta je sa fabrikom "Famos" kojoj je obećana velika investicija. 

Ninković: Jugović obećao pomoć Vlade RS ovoj lokalnoj zajednici

Ninković kaže da je Jugović u predizbornoj kampanji obećao i pomoć Vlade Republike Srpske ovoj lokalnoj zajednici, te da od te pomoći nema ništa, te da ni ambasadori u BiH ne posjećuju Pale. 

On tvrdi da je Jugović, iako je obećao da u opštini neće biti zapošljavanja, već zaposlio četiri čovjeka, a planira da zaposli još dva, iako u budžetu za ovu godinu nisu planirana sredstva za ove namjene. 

Ninković kaže i da je Jugović već smijenio direktore preduzeća u nadležnosti opštine, a pregovori o kadrovskim rješenjima su propali i prekinuti iako mu je koalicija "Savez za Pale" koju čine SDS, PDP i NDP, nudila mnoga rješenja. 

On je naglasio da je Jugović propustio i rok za žalbu, zbog čega je Okružni sud u Istočnom Sarajevu odbio kao neosnovanu tužbu opštine Pale za davanje dozvole firmi za impregnaciju stubova "Sarajevoinvenst". 

"Jugović je propustio i rokove da resornom odjeljenju u Skupštini grada Istočno Sarajevo dostavi svoje mišljenje o ovom slučaju jer grad treba da izda ekološku dozvolu u ovom postupku", rekao je Ninković i pozvao načelnika da po zakonu dostavi svoje mišljenje gradu Istočno Sarajevo što prije. 

Ninković je rekao da "Savez za Pale" neće tražiti opoziv Jugovića, ali će o svim njegovim "nedomaćinskim potezima" redovno informisati javnost.

Jugović: Mandat načelnika ne traje 100 dana već četiri godine

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da SDS opstruiše prvih 100 dana njegovog rada, navodeći da pokušava da iznađe kompromise i najbolje rješenje za izlazak iz trenutne situcije, s obzirom na to da nema skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu.

"Mandat načelnika ne traje 100 dana već četiri godine, što je SDS-u najteže palo", rekao je Jugović novinarima, reagujući na optužbe Opštinskog odbora SDS-a da ništa nije uradio u prvih 100 dana rada i da se ponaša nedomaćinski. 

Pripremljena projektna dokumentacija i projekti koji će biti realizovani

On ističe da je ovih 100 dana provedeno u pripremi projektne dokumentacije i svih projekata koji će biti realizovani u narednom periodu. 

Jugović kaže da nisu propali pregovori o kadrovskim rješenjima u opštini i lokalnim preduzećima i da oni idu određenim tokom, ali da će mnoga pitanja biti definisana do 31. marta, za kada je zakazana sjednica Skupštine opštine Pale. 

SDS-u teško pale smjene u preduzećima

On naglašava da su SDS-u teško pale smjene koje je izvršio u preduzećima u nadležnosti opštine koja su u velikom gubitku, a koja pokušava da postavi na "zdrave noge". 

Jugović ističe da je u pregovorima kamen spoticanja bilo mjesto zamjenika načelnika, jer je traženo da on bude iz SDS-a. 

"Nije korektno prema narodu da se više bavimo ovim stvarima. Želimo da se okrenemo stvarnosti i da radimo, a ne da se bavim zakulisnim radnjama i sprovodim odluke po kafanama", kaže Jugović. 

Kada je riječ o aktivnostima u vezi sa firmom "Sarajevoinvest" koja traži dozvolu za impregnaciju stubova, Jugović ističe da će to biti predmet sljedećeg skupštinskog zasjedanja. 

Govoreći o optužbama SDS-a da vrši zapošljavanja u opštini, Jugović kaže da je njegovo pravo da formira svoj kabinet i da ima savjetnike koji mu odgovaraju, a sve je u skladu sa Zakonom o opštinskoj upravi. 

Jugović je najavio da će u narednom periodu održati konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti podatke o tome kakvu je situaciju zatekao i kako se novac čuvao u opštini Pale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije