Gradovi

Sajam obrazovanja održan u Prijedoru

Sajam obrazovanja održan u Prijedoru
Sajam obrazovanja održan u Prijedoru

PRIJEDOR - Sajam obrazovanja, koji je danas održan u Prijedoru, veoma je značajan za gotovo hiljadu maturanata koji ove godine završavaju srednju školu, jer će im pomoći u odluci o daljem nastavku školovanja na višim školama i fakultetima.

''Ove godine 956 maturanata završava četvrti razred šest prijedorskih srednjih škola, te muzičke i specijalne škole. Ovaj sajam će im pomoći u daljem školovanju", rekla je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić.

Rukovodilac prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Zdravko Suvajac rekao je da tržište rada trenutno traži školovane farmaceute, profesore njemačkog jezika, matematike i fizike, ljekare i inženjere.

"Mladi su dovoljno zreli i znaće da odaberu pravi put daljeg školovanja i odgovarajući životni poziv. Vjerujem da će upisati fakultete poslije kojih neće morati da čekaju posao'', rekao je Suvajac.

On je rekao da na području prijedorske regije ima 293 lica visoke stručne spreme koji aktivno traže posao, a nemaju potrebnog radnog iskustva.

Jelena Babić, predstavnica agencije "Akvarijus" koja je jedan od organizatora sajma, rekla je da se ovakav sajam organizuje već treću godinu. Ove godine Sajam se organizuje u deset gradova Republike Srpske gdje se mladima predstavljaju svi fakulteti i univerziteti u Srpskoj.

Ovaj svojevrstan karavan obrazovanja obišao je šest gradova u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije