Gradovi

Sjajne predstave pred Tuzlacima

Sjajne predstave pred Tuzlacima
Sjajne predstave pred Tuzlacima

TUZLA - Otvaranjem pozorišno-dokumentarne izložbe Srđana Vukadinovića "15 godina festivalske čarolije" u ponedjeljak uveče u Tuzli je počeo 15. jubilarni "TKT fest".

Srđan Vukadinović, autor izložbe, kazao je da ona obuhvata sve predstave koje su izvedene u proteklih 15 godina u Teatru "Kabare" Tuzla. Festival je otvoren na Svjetski dan pozorišta uz brojnu publiku.

"Ovo je jedini teatarski događaj u BiH povodom Svjetskog dana pozorišta. Mi se nismo nadali da ćemo imati ovakvu vrstu javnog interesa. Bogu hvala da je tako, da se neko raspituje za umjetnost u ovim vremenima u kojima živimo", rekao je Vlado Kerošević, umjetnički voditelj TKT-a.

Prva predstava koja je odigrana je "Konstelacije" "Ateljea 212" iz Beograda, a sinoć je trebalo da bude odigran komad "Kako život" Kazališta "Moruzgva" iz Zagreba.

Publika će tokom festivala vidjeti i predstavu "Sirena i Viktorija", u produkciji "Dorćol Platza" iz Beograda, te komad Zijaha Sokolovića "Glumac je.. Glumac je.. Glumac".

Pogledaće još i komediju "Krtica Martin" Kazališta Virovitica, monodramu "Kod kuće/Kabul" u produkciji Narodnog pozorišta Beograd, duodramu "Desnica: Igra proljeća i smrti" autora Vladana Desnice, te predstavu "Taximetar" u produkciji Teatra "Exit" Zagreb. Festival će biti zatvoren 4. aprila predstavom "Indigo" u produkciji "Smart studija" i "Grad teatra" Budva - Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije