Gradovi

Služena prva sveta liturgija u crkvi u Mezgraji

Služena prva sveta liturgija u crkvi u Mezgraji
Služena prva sveta liturgija u crkvi u Mezgraji

UGLJEVIK - U Crkvi Prenos moštiju Svetog arhiđakona Stefana u ugljevičkoj Mjesnoj zajednici Mezgraja danas je služena prva Sveta arhijerejska liturgija nakon njene izgradnje 2012. godine.

Liturgiju je služio NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, koji je podsjetio da je za hrišćane najsvetija ljubav prema Bogu i prema čovjeku, kao i da svaki čovjek, prema Božijoj volji, mora i treba da najprije vodi računa o drugom čovjeku.

Vladika je u obraćanju vjernicima istakao da je svaki čovjek Hristos u malom.

"Svaki čovjek je sazdan po slici i prilici Božijoj, svaki čovjek jeste slika i prilika Božija. Mi jesmo hristosi po blagodati jer nas je on posinio, on nas je usvojio i kroz svetu tajnu krštenja mi postajemo jedno sa Hristom Gospodom", rekao je vladika Hrizostom.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je prisustvovao liturgiji, rekao je novinarima da ova opština pomaže infrastrukturu i život Srpske pravoslavne crkve, te da na godišnjem nivou za to izdvoji oko 100.000 KM.

On je istakao da je opština Ugljevik u proteklom vremenskom periodu u Mezgraji izdvojila znatna materijalna sredstva za izgradnju infrastrukturnih projekata, a znatno je pomogla i izgradnju crkve.

"Crkva i naša vjera pravoslavna nas je kroz vijekove održala i sačuvala. Saradnja rukovodstva opštine Ugljevik i Srpske pravoslavne crkve u narednom periodu biće još jača", rekao je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije