Gradovi

Trebinjci asfalt dočekali nakon 40 godina

Trebinjci asfalt dočekali nakon 40 godina
Foto: N.N. | Trebinjci asfalt dočekali nakon 40 godina

TREBINJE - Ulice u trebinjskom naselju Vinogradi i kroz selo Grab, na granici sa Crnom Gorom, kroz koje je nekada prolazio stari put prema Herceg Novom, asfaltirane su za vikend.

Sve do 2001. godine je put barem malo održavan jer je dotad kroz Grab prolazio put Trebinje - Herceg Novi, ali od tada nije zakrpljena nijedna rupa pa je oko 80 mještana sela sa radošću dočekalo 1.100 metara kvadratnih asfalta, vrijednosti 25.000 maraka, obezbijeđenih iz gradskog budžeta.

"Presvlače dionicu koja seže sve do posljednjih kuća, na čemu smo zahvalni i predstavnicima mjesne zajednice koji su u naše ime tražili put, ali, bogami, više Gradskoj upravi, koja nam je izašla u susret", kaže mještanin Graba Spasoje Spajić.

U trebinjskom prigradskom naselju Vinogradi asfalta nikad nije ni bilo, a u Ulici Starine Novaka, koja je asfaltirana tek proteklog vikenda, prve su kuće građene prije 40 godina.

"Kao momak od 20 godina sam kupio ovdje zemljište da pravim kuću, a, evo, tek sa 60 godina dočekao sam i asfalt pred kućom. Bilo  je apsurdno da ljudi u selima imaju asfalt do kuće, a mi koji smo u gradu - donedavno ga nismo imali, i zbog toga je naša zahvalnost ogromna", kaže Neđo Vujović iz vinogradske Ulice Starine Novaka.

Kaže da su se mještani ove ulice dugi niz godina obraćali nadležnim institucijama sa zahtjevom da se ulica asfaltira, ali nikad nisu naišli na razumijevanje.

Ove su godine zahtjev podnijeli mjesnoj zajednici i dobili pozitivan odgovor, u čije rješenje nisu vjerovali dok pred kućama nisu vidjeli mašine, a bili su prijatno iznenađeni i ranije postavljenom uličnom rasvjetom i kanalizacionom mrežom.

U trebinjskoj Gradskoj upravi su samo kratko rekli da će se asfaltiranje i urbanizovanje ulica u gradu nastaviti i narednih dana, sve dok to dozvole vremenske prilike, te da se, barem kada su u pitanju gradska i prigradska naselja, neće dozvoliti da ulice budu neasfaltirane i neosvijetljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije