Gradovi

Trebinjski davaoci krvi obilježili 58 godina postojanja

Trebinjski davaoci krvi obilježili 58 godina postojanja
Foto: Vesna Duka | Trebinjski davaoci krvi obilježili 58 godina postojanja

TREBINJE - Darivanjem krvi članova Kluba dobrovoljnih davalaca krvi "Risto Špuran", koji djeluje pri Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, u Trebinju je obilježeno 58 godina davalaštva krvi.

U znak sjećanja na 7. mart 1966. godine, kada je u Bolnici Trebinje uzeta prva doza krvi, od kada i postoji ovo društvo, na spomeniku poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima, u krugu Bolnice Trebinje, služeno je opijelo, položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Cvijeće kod spomenika poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima krvi su položile delegacije Gradske uprave Trebinje na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i Gradske organizacije Crvenog krsta.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje zahvalio se svim dobrovoljnim davaocima krvi za izuzetnu saradnju.

"Veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi se prijavio da daruje krv, a ova akcija darivanja kapi života je trinaesta po redu u ovoj godini", kazao je Šarenac, napominjući da su u akciji učestvovali i članovi prijateljskih aktiva iz Crne Gore i drugih gradova iz Republike Srpske koji zajedno sa kolegama iz Trebinja obilježavaju ovaj veliki jubilej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije