Gradovi

U Tuzli četvrta godišnjica februarskih protesta

U Tuzli četvrta godišnjica februarskih protesta
Foto: N.N. | U Tuzli četvrta godišnjica februarskih protesta
Nataša Tadić

TUZLA - Oko stotinu obespravljenih radnika i građana danas se okupilo pred devastiranom zgradom "Soda So" u Tuzli obilježavajući četvrtu godišnjici februarskih protesta.

Kako su kazali prisutni, pomaka nema i situacija u državi sve je gora.

Protesti su počeli 5. februara 2014. okupljanjem radnika nekoliko fabrika koji su tražili svoja prava. Narednih dana pridružilo im se i nekoliko hiljada građana. Protesti su eskalirali na današnji dan paljenjem i devastacijom zgrade u kojoj je bila smještena Vlada TK na čelu sa premijerom Seadom Čauševićem.

"Četiri godine je prošlo od tzv. revolucije,  a ništa se nije desilo. Desilo se samo da nam je banda zatvorila firme i ubacila privatnike da rade u našim firmama gdje smo mi godinama radili, a sad ne možemo, a privatnik može", rekao je Hasan Užičanin, bivši radnik Fabrike obuće  "Aida" Tuzla.

Umjesto na ulicama, bunt građani BiH iskazuju na na društvenim mrežema, smatra Fadil Duranović iz neformalne grupe "Srebrenik je naš".

"Ostali vode revoluciju preko Facebooka, preko nekih stranica. Ja sam po objavama sinoć tamo vidio da će danas doći 10.000 ljudi. Međutim, ljudi su se sklonili, lakše je voditi revoluciju  iz toplih soba", rekao je juče Duranović.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije