Gradovi

U planu sanacija WC-a na Kozari

U planu sanacija WC-a na Kozari
U planu sanacija WC-a na Kozari

PRIJEDOR - Uprava Nacionalnog parka (NP) "Kozara" ima u planu da sanira zapušteni javni WC, koji nije u funkciji, a koji je tokom prvomajskih praznika zaprepastio posjetioce poznatog turističkog dragulja RS.

U žiži javnosti taj objekat se našao nakon što su ga fotografisali zgroženi turisti, koji su uočili kako je, umjesto da služi namjeni, zatrpan fekalijama i predstavlja izvor zaraze za one koji pokušaju da ga koriste.

U prijedorskoj TO su naveli da su od Uprave NP "Kozara" informisani da taj javni WC nije u funkciji već niz godina, i da će Uprava taj objekat da sanira čim bude imala dovoljno finansijskih sredstava. TO Prijedor dobila je uvjerenje Uprave Nacionalnog parka da će WC u što kraćem roku biti na raspolaganju posjetiocima.

 "Turistička organizacija opštine Prijedor smatra da je ovakve objekte potrebno redovno održavati, a ukoliko za to nema mogućnosti, potrebno im je onemogućiti pristup, kao i obezbijediti adekvatna privremena rješenja", navode u prijedorskoj TO.

TO Prijedor dobila je uvjerenje Uprave Nacionalnog parka da će WC u što kraćem roku biti na raspolaganju posjetiocima

Ulaz na "Kozaru" naplaćuje se dvije marke za odrasle, te jednu za mališane, a prošle godine posjetilo ju je 68.000 turista. Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka, juče se nije javljao na naše pozive, niti nam je, do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", odgovoreno na dopis koji smo im poslali.

Šokirani posjetilac NP "Kozara" ranije je kazao da taj WC prikazuje nebrigu nadležnih.

"Ko pokuša da se posluži tim objektom, može samo da se zarazi. Kada sam vidio užasan prizor, odmah sam pomislio na goste iz inostranstva, koji će o ovom, ja bih ga nazvao skandalom, da sa gađenjem pričaju kada odu u svoju zemlju", naveo je naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije