Gradovi

Učenici novljanskih područnih škola dobili poklone

Učenici novljanskih područnih škola dobili poklone
Učenici novljanskih područnih škola dobili poklone

NOVI GRAD- Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić uručila je danas 45 prigodnih poklon paketa sa školskim priborom učenicima područnih osnovnih škola u podgrmečkom dijelu ove opštine.

"Ovo su mali prigodni pokloni koji će im olakšati i uljepšati početak nastave", rekla je Rajilićeva i istakla da opština nastoji da poboljša i uslove za rad u školama.

Ona je dodala da će sa učiteljicama razgovarati o tome u kakvim uslovima se održava nastava, a na sastanku sa direktorima škola informisati se da li ima učenika koji nisu bili u mogućnosti da nabave udžbenike, da bi im se pomoglo.

"Što se tiče centralnih škola, planirano je da opština pomogne rekonstrukciju sale za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi `Vuk Karadžić` i sanaciji mokrih čvorova u Osnovnoj školi `Dragan Vujanović` u Svodni", rekla je Rajilićeva.

Rajilićeva je napomenula da ima informaciju da će tokom septembra u projektu UNDP-a i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske biti obavljena procjena energetske efikasnosti u Osnovnoj školi "Sveti Sava", a da su nakon toga predviđena i ulaganja.

Prema njenim riječima, iz budžeta opštine biće finansirana nabavka pločica koje će biti zamijenjene u Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović" tokom zimskog raspusta, u januaru.

Rajilićeva je navela da će iz opštinskog budžeta biti finansiran i dio troškova prevoza učenicima koji ispunjavaju uslove i zahtjeve podnesu u Centar za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije