Gradovi

Ugovor o kreditu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću čeka potvrdu

Ugovor o kreditu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću čeka potvrdu
Foto: N.N. | Ugovor o kreditu za Kantonalnu bolnica u Bihaću čeka potvrdu
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću okončala je sve potrebne procedure u vezi s kreditnim zaduženjem u iznosu od 13 miliona maraka i još je preostalo da cjelokupni aranžman potvrde Vlada i Skupština USK, potvrdio je direktor ove zdravstvene ustanove Smail Dervišević.

"Obavili smo proceduru javnog natječaja, odabrali banku i pripremili ugovor. Znači, sve je urađeno u rekordno kratkom roku i sada je potrebno da se o tome odredi naš osnivač, kojem smo uputili svu dokumentaciju", kaže Dervišević.

On se nada kako će se to desiti u što kraćem roku, budući da svaki dan čekanja stvara nove finansijske obaveze ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Podsjetio je na nedavne probleme, kada su dobavljači, kojima se duguju značajna sredstva, obustavili isporuku anestetika, što je onemogućilo da se u bolnici izvode operativni zahvati.

Podsjećamo da je krajem protekle godine Skupština USK dala saglasnost za zaduženje Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Namjena kredita je da se, vraćanjem ranijih dugovanja, obezbijedi nesmetan rad i finansijska likvidnost ove zdravstvene ustanove. Ukupna zaduženja dostigla su cifru od 14 miliona maraka, od čega su dugovi prema dobavljačima oko osam miliona, dok ostatak otpada na ranije pozajmice, zaduženja, sudske takse i druge troškove.

Bolnica će se zadužiti, a garant kredita biće Zavod zdravstvenog osiguranja USK kroz svoje redovne mjesečne tranše koje bi bile uvećane za 123.000 maraka, koliko će iznositi jedna mjesečna rata na ovaj iznos kredita, rok otplate iznosiće 12 godina, a procijenjena kamatna stopa je 6,5 posto.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije