Gradovi

Usvojen najveći budžet u istoriji Trebinja

Usvojen najveći budžet u istoriji Trebinja
Foto: N.N. | Usvojen najveći budžet u istoriji Trebinja

TREBINJE- Skupština grada Trebinja usvojila je danas Budžet Grada za 2018. u iznosu od 26 miliona i 93.000 maraka, što je za 482.000 KM manje u odnosu na nedavno usvojeni nacrt.

 "Ovaj budžet je investicioni, jer je, pored činjenice da je u pitanju najveći budžet u istoriji Trebinja, za narednu godinu planiran i istorijski maksimum za investicije i razvoj od 6,3 miliona, jer su naša izdvajanja za investicije veća za blizu million maraka od Bijeljine koja ima duplo veći budžet, ili Mostara koji ima 200 odsto veći budžet od našeg, a daleko manja izdvajanja za investicije", kazao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

On je naveo da su investicije po prvi put planirane bez kreditnih zaduženja.

Naveo je da su izdvajanja za plate od 32 odsto još uvijek visoka i tendencije su da se one smanje.

Petrović je rekao da je novost u ovome budžetu grant za finansiranje projekata od interesa za grad u inostranstvu, odnosno IPA fondovi i prekogranična saradnja, te drugi različiti projekti od kojih se zahtijeva učešće Grada Trebinja, kako bi dobile nove investicije.

Između ostalog, rekao je da se planirana gradnja novih stambenih jedinica za izbjegličku, socijalno ugroženu populaciju i mlade bračne parove, ali se progresivno  nastavlja i projekat  vodosnabdijevanja, te razne druge infrastrukturne investicije.     

Opozicija je iznijela zamjerke da je u pitanju rekordna visina budžeta zato što je 2018. izborna godina, te da je on ipak više potrošački nego li razvojni.

Odbornik PDP-a Zoran Anđušić je ipak priznao da su uvažene njihove sugestije date prilikom usvajanja Nacrta budžeta, jer je stavka za korištenje roba i usluga smanjena za čak 400.000 maraka.

Iako su prilikom usvajanja Nacrta bili uzdržani odbornici DNS-a  su juče podržali usvajanje gradske kase za 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije