Gradovi

Vjetar u Vlasenici čupao stabla, skidao krovove

Vjetar u Vlasenici čupao stabla, skidao krovove
Foto: Čitalac | Vjetar u Vlasenici čupao stabla, skidao krovove

VLASENICA - Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

U naletu vjetra oštećena je i elektromreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali struju, ali je tokom jutra i danas većina kvarova sanirana i elektrosnabdijevanje je normalizovano.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica na današnjoj sjednici donio je Odluku o proglašenju vanredne situacije na području opštine Vlasenica, zbog nevremena i jakog vjetra.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović rekao je Srni da je pričinjena velika šteta na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi.

"Ekipe za procjenu štete još su na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo cjelovitu sliku o razmjerama ove elementarne nepogode. Javljaju nam se i građani koji prijavljuju štetu na svojim objektima", naveo je Damljanović.

Intervenisala je i teritorijalna vatrogasna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.

Za vrijeme trajanja vanredne situacije građani su dužni da uklone svoja motorna vozila, sa uzbrdica, ispod drveća i drugih potencijalno rizičnih mjesta, te da osiguraju predmete na terasama,kao i sve one predmete koji mogu izazvati opasnost, a vozačima se savjetuje da bez prijeke potrebe ne kreću na put, te da koriste zimsku opremu i da brzinu prilagode zimskim uslovima na putevima.

Na građane se apeluje da ne izlaze iz svojih kuća bez prijeke potrebe, te da se ne izlažu opasnosti popravljajući krovove za vrijeme trajanja udara vjetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije