Gradovi

Vladika Grigorije pozvao na oproštaj

Vladika Grigorije pozvao na oproštaj
Vladika Grigorije pozvao na oproštaj

TREBINJE - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije pozvao je na proslavi Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, sve vjernike Trebinja i Hercegovine na smirenje, oproštaj i preobraženje.

On je, nakon svete arhijerejske liturgije, koju je služio u sabornom hramu s umirovljenim vladikom Atanasijem i sveštenstvom ove i brojnih pravoslavnih eparhija Srbije i Crne Gore, istakao da nas samo vjera, ljubav Božja i oproštaj mogu spasiti.

Njegove riječi o praštanju i preobraženju kao da su dosegle i do trebinjske gradske kuće, gdje je gradonačelnik Slavko Vučurević, za razliku od pretpazničke besjede, u kojoj su umjesto radosnih prazničnih pozdrava pljuštale optužbe na račun republičke vlasti, održao zdravicu i prelomio slavski kolač u svečarskom i pomirljivom tonu.

Vučurevićeve optužbe da su republička vlast i, kako je rekao, oni koji im ljube skute, pokrali i osiromašili Trebinje, nije naišla na odobravanje u gradu, ali zbog proslave slave grada i sabornog hrama niko iz energetskog sektora ili gradske opozicije nije se želio oglasiti povodom ovih optužbi.

Iako nije prisustvovao ceremoniji lomljenja slavskog kolača i sveštanju grožđa u sabornom hramu, u Trebinje je na Preobraženje Gospodnje po tradiciji ipak došao Milorad Dodik, predsjednik RS, gdje je trebalo da prisustvuje služenju večernje molitve i učestvuje u litiji gradskim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije