Gradovi

Za bolnicu u Nevesinju 2,4 miliona evra

Za bolnicu u Nevesinju 2,4 miliona evra
Za bolnicu u Nevesinju 2,4 miliona evra

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske /RS/ danas je dala saglasnost za pregovore sa Erste bankom po projektu opremanja nove bolnice u Nevesinju u iznosu do 2.489.850 evra, od čega do 373.477 evra grantom, a do 2.116.373 evra kreditom.

Vlada RS dala je danas saglasnost i na Plan utroška 234.780 KM sa pozicije - doznaka socijalnim institucijama, koji je pripremilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite za period od 1. januara do 30. aprila.

Prema ovom planu, Dječijem domu "Rada Vranješević" u Banjaluci namijenjeno je 187.660 KM, prijedorskom Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju 26.620 KM i Zavodu za zaštitu žensku djecu i omladinu Višegrad 20.500 KM.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je tokom nedavne posjete Nevesinju da bi nova bolnica u ovom mjestu mogla biti završena do kraja godine i najavio da će biti opremljena savremenom dijagnostičkom opremom, ultrazvučnim i rentgen aparatima.

On je istakao da resorno ministarstvo priprema i projekat opremanja hirurških sala i jedinica intezivne njege u koji će biti uključena i nevesinjska zdravstvena ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije