Gradovi

Za sufinansiranje zajedničke komunalne potrošnje 30 miliona KM

Za sufinansiranje zajedničke komunalne potrošnje 30 miliona KM
Foto: VLADA KS | Za sufinansiranje zajedničke komunalne potrošnje 30 miliona KM

SARAJEVO - U organizaciji Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, danas je resorni ministar Bojan Bošnjak potpisao sporazume sa sedam direktora kantonalnih i opštinskih komunalnih javnih preduzeća o sufinansiranju zajedničke komunalne potrošnje u Kantonu Sarajevo.

Vrijednost sporazuma iznosi oko 30 miliona KM. Za ova novčana sredstva uposlenici javnih komunalnih preduzeća će obaviti poslove i zadatke za potrebe Vlade KS i resornog ministarstva.

„Vlada i Skupština Kantona Sarajevo opredijeljeni su za domaćinsko upravljanje svim preduzećima u kojima je Kanton osnivač, i to po evropskim standardima. Ovo vrijedi i za sva ona preduzeća koja se na neki način oslanjaju na budžet Kantona Sarajevo. Na tragu pozitivnih najava iz Evropske unije i sve izvjesnijeg otvaranja pregovora naše zemlje o pristupanju Evropskoj uniji, i mi smo danas ovdje da donesemo nove pozitivne informacije. S tim u vezi, svjedoci smo rekordnog i nikad većeg izdvajanja za komunalna preduzeća, a po osnovu zakona o zajedničkoj komunalnoj potrošnji“, kazao je Bošnjak.

Naglasio je kako su za rekordnih 10 miliona KM povećana sredstva iz budžeta KS za ovu namjenu u ovoj u odnosu na prethodnu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije