Obrazovanje

Banjalučki učenici nagrađeni u Moskvi

Banjalučki učenici nagrađeni u Moskvi
Banjalučki učenici nagrađeni u Moskvi

BANJALUKA - Miodrag Milošević i Marko Romić, učenici banjalučke Ekonomske škole i Gimnazije, na Međunarodnom sajmu inovacija i stvaralaštva "Arhimed" u Moskvi osvojili su srebrnu medalju i specijalno priznanje za prezentaciju i kvalitet radova.

Oni su u Moskvi boravili od 1. do 6. aprila, što je prvi put da su srednjoškolci iz RS, ali i čitave BiH, učestvovali na sajmu ovakvog kalibra i stali rame uz rame sa najpoznatijim imenima tehnoloških inovatora. Na sajmu je učestvovalo više od 500 takmičara iz cijelog svijeta, a mladi Banjalučani su među 50 nagrađenih.

"Radove koje smo branili bili su iz oblasti ekonomije, informatike i istorije, u formi postera i računarskih prezentacija", pojasnio je Milošević i dodao da su, uz inovacione potencijale Banjaluke i RS, predstavili i turističku ponudu.

Ističe da su ostvarili kontakte sa udruženjima inovatora širom svijeta te poslali jasnu poruku da u Banjaluci leži veliki inovacioni potencijal.

"Ovaj događaj predstavlja lijepo iskustvo, ali i priliku da se glas banjalučkih srednjoškolaca čuje na svjetskom nivou", ističe Romić i dodaje da su u Moskvi posjetili Predstavništvo RS.

Odlazak na sajam su im omogućili njihove škole, profesori i mentori, ali i sponzori, kao i Turistička organizacija RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije