Obrazovanje

Malešević čestitao učenicima početak drugog polugodišta

Malešević čestitao učenicima početak drugog polugodišta
Malešević čestitao učenicima početak drugog polugodišta

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uputio je danas čestitku svim učenicima i nastavnicima povodom početka nastave u drugom polugodištu, poželjevši im da postignu što bolje rezultate.

"Svim učenicima i nastavnicima čestitam i želim uspješan početak drugog polugodišta i da učenici sa svojim nastavnicima postignu što bolje rezultate", navodi se u čestitki.

Malešević se nastavnom i vannastavnom osoblju u osnovnim i srednjim školama Republike Srpske zahvalio na ličnom zalaganju da svaka nova generacija učenika ima što kvalitetnije obrazovanje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počela nastava u drugom polugodištu u školskoj 2014/15. godini.

Nastavu u osnovnim školama pohađa 95.432 učenika, a u srednjim školama 43.913 učenik.

Zbog radova na obnovi objekata ili sanaciji grijanja, početak nastave je prolongiran u Osnovnoj školi "Borisav Stanković" u Banjaluci, Osnovnoj školi "Mladen Stojanović" u Gornjim Podgadcima kod Gradiške, Osnovnoj školi "Dositej Obradović", Osnovnoj školi "Kozarac", Medicinsko-tehnološkoj i građevinskoj školi, te Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Prijedoru.

Ove škole će nadoknaditi propuštene časove do kraja školske godine.

Školska godina za učenike devetog razreda trajaće do 5. juna, a za ostale osnovce najkasnije do 19. juna.

Za učenike završnih razreda gimnazija i vjerskih škola, te trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih i tehničkih škola nastava se završava 13. maja, a za ostale srednjoškolce 10. juna.

Za učenike četvrtog razreda umjetničkih škola nastava se završava 20. maja, a za ostale učenike u ovim školama 3. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije