Obrazovanje

Nastavak dobre saradnje Pedagoškog fakulteta i ministarstva

Nastavak dobre saradnje Pedagoškog fakulteta i ministarstva
Foto: Vlada KS | Nastavak dobre saradnje Pedagoškog fakulteta i ministarstva

SARAJEVO - Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Adna Mesihović posjetila je Pedagoški fakulteta.

Tokom posjete naglašen je značaj podrške razvoju visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada na Univerzitetu u Sarajevu s ciljem unapređenja akademske izvrsnosti i stvaranja optimalnih uslova za obrazovanje i istraživački rad studenata i akademskog osoblja.

Dekan Pedagoškog fakulteta, Daniel Maleč, sa menadžmentom Fakulteta, predstavio je ministrici Mesihović rad i dugoročne ciljeve ovog fakulteta, te posebno naglasio važnost kontinuirane saradnje Univerziteta u Sarajevu, Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS u realizaciji svih vidova profesionalne prakse, kako bi se studenti nastavničkih usmjerenja u potpunosti osposobili za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Naglašeno je da je misija Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu postizanje visokog kvaliteta u obrazovanju studenata, budućih odgajatelja, učitelja i nastavnika, koji će na temelju stečenih ishoda učenja biti spremni odgovoriti na sve izazove svoje profesije u savremenom društvu i predstavljati pokretačku snagu napretka i razvoja društva znanja u zajednici u kojoj djeluju.

Ministrica je istakla da je ova posjeta značajna radi intenziviranja saradnje s Pedagoškim fakultetom, te naglasila da će Ministarstvo nastaviti pružati kontinuiranu podršku u cilju unapređenja visokog obrazovanja i poticanja izvrsnosti i kreativnosti studenata, kako bi se u potpunosti osposobili za odgojno-obrazovni rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Sastanak je završen isticanjem zajedničkog opredjeljenja koje ima za cilj razvoj inicijativa koje će predstavljati pokretačku snagu napretka i razvoja društva znanja u zajednici u Kantonu Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije