Obrazovanje

Obuka učenika iz protivpožarne zaštite

Obuka učenika iz protivpožarne zaštite
Foto: Opština Novo Sarajevo | Obuka učenika iz protivpožarne zaštite

SARAJEVO - Služba za civilnu zaštitu opštine Novo Sarajevo u saradnji sa Vatrogasnim društvom Novo Sarajevo 1934, Oštinskom organizacijom Crveni križ Novo Sarajevo i Gorskom službom spašavanja-stanica Sarajevo i ove godine organizuje obuku iz protivpožarne zaštite, pružanja prve pomoći, zaštite i spašavanja u kriznim situacijama izazvanim zemljotresom i vježbu evakuacije u osnovnim i srednjim školama na području Novog Sarajeva.

U dvorištu OŠ „Čengić Vila“ predstavnici Vatrogasnog društva Novo Sarajevo-1934 sa vatrogasnim vozilom simulirali su vatru, te su zainteresovani učenici imali priliku praktično probati gašenje požara sa protivpožarnim aparatima.

Zainteresovanost i oduševljenje učenika obukom, vježbom i na kraju gašenjem požara bila je velika.

Učenici su imali i prezentaciju iz protivpožarne zaštite, pružanja prve pomoći, zaštite i spašavanja u kriznim situacijama izazvanim zemljotresom. Nakon toga uključena je sirena za opasnost, te su učenici u pratnji učitelja i nastavnika evakuisani u dvorište škole.

U narednom periodu, odnosno sve do polovine maja ove aktivnosti će se realizovati i u ostalim osnovnim i srednjim školama na području naše lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije