Obrazovanje

Održano takmičenje iz robotike za učenike

Održano takmičenje iz robotike za učenike
Foto: Opština Centar | Održano takmičenje iz robotike za učenike

SARAJEVO - U prostorijama Osnovne škole “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", održano je takmičenje iz robotike za učenike sedmih razreda osnovnih škola sa područja oštine Centra Sarajevo.

Takmičenje je organizovala Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

U pojedinačnoj kategoriji najbolji su bili Zejd Mujkić i Ali Borovina iz Osnovne škole „Vladislav Skarić“. Drugo mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Aliju Durakoviću i Anuru Islambegoviću, dok su treću poziciju na takmičenju osvojili Šemsudin Abdić i Omer Hadžić iz Osnovne škole „Alija Nametak“.

Ekipa takmičara iz Osnovne škole „Vladislav Skarić“  je osvojila  prvo mjesto u ekipnoj kategoriji sa 85 bodova, dok su učenici Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ sa 80 bodova osvojili drugu poziciju. Treće mjesto u ekipnoj kategoriji sa osvojenih 70 bodova pripala učenicima iz Osnovne škole „Alija Nametak“.

Na kraju takmičenja najboljim učenicima i najuspješnijim školama diplome je uručila pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport opštine Centar Lejla Dizdarević, dok će po okončanju svih školskih takmičenja iz znanja biti uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije