Obrazovanje

Počeo program za male predškolce

Počeo program za male predškolce
Foto: Vesna Duka | Počeo program za male predškolce

TREBINJE - U vrtiću "Naša radost" u Trebinju je nedavno počela realizacija programa za djecu predškolskog uzrasta koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom predškolskog obrazovanja i koja do septembra stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole.

Za ovaj program u “Našoj radosti” se prijavilo 34-oro djece koja će, kroz tromjesečni program imati dodatne pripreme za polazak u školu.

Vesna Kojović, pedagog Javne ustanove dječiji vrtić "Naša radost" Trebinje, kaže da se projekat realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS, a djeca su raspoređena uglavnom u centralni objekat ovog vrtića u gradu, dok je samo jedan dio mališana u najvećem trebinjskom naselju Gorica i to na zahtjev roditelja.

"Program se do sada pokazao vrlo korisnim, prvenstveno iz razloga što se djeca na ovaj način socijalizuju, druže, usvoje neka nova saznanja, vještine, ali i kroz igru adekvatno pripreme za polazak u školu", kaže Kojović, napominjući da su programom zastupljeni svi aspekti razvoja ličnosti kod djeteta.

Program, koji će trajati do 31. maja, ove se godine realizuje u 122 vaspitno-obrazovne ustanove u Republici Srpskoj, a Vlada je za njegovu realizaciju obezbijedila 530.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije