Obrazovanje

Predjesdnik RS da odlikuje studente

Predjesdnik RS da odlikuje studente
Predjesdnik RS da odlikuje studente

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci uputiće inicijativu predsjedniku Republike Srpske da odlikuje Uniju studenata Srpske, odnosno Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu za iskazani patriotizam, solidarnost i spremnost da stanovništvu pogođenom poplavama pomognu u najtežim trenucima.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici iskazao zahvalnost i odao priznanje Štabu za koordinaciju pomoći i Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci, odnosno studentima koji su se u velikoj mjeri uključili u akcije čišćenja poplavljenih područja, kao i svim zaposlenima na Univerzitetu koji su uzeli učešće u ovim aktivnostima, saopšteno je sa banjalučkog Univerziteta.

Posebnu zahvalnost Upravni odbor odao je predsjedniku Štaba prorektoru Drašku Marinkoviću, njegovom zamjeniku prorektoru Milanu Matarugi, te predsjedniku  Studentskog parlamenta Mladenu Amoviću.

Upravni odbor podržao je zaključke Proširenog kolegijuma da Univerzitet u Banjaluci uputi posebne pisane zahvalnice visokoškolskim i ostalim ustanovama koje su Univerzitetu  uputile pomoć u opremi korištenoj u akcijama čišćenja poplavljenih područja.

Donesen je i zaključak da se formira radna grupa sastavljena od nadležnih službi Univerziteta i rukovodstva Instituta za genetičke resurse sa zadatkom da pripremi prijedlog aktivnosti Univerziteta u Banjaluci na realizaciji projekta zaštite od poplava Kampusa u Bulevaru vojvode Petra Bojovića, kao i svih ostalih univerzitetskih objekata, te podržan zaključak Proširenog kolegijuma da se  ažurira Plan aktivnosti Univerziteta u Banjaluci u vanrednim okolnostima.

Članovi Upravnog odbora su se jednoglasno saglasili da studentima i zaposlenima na Univerzitetu koji su pogođeni poplavama, treba pružiti svu potrebnu podršku, a  sredstva za ovu namjenu biće obezbijeđena iz fonda koji se puni  na osnovu dobrovoljnog izdvajanja zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije