Obrazovanje

Učenici iz Vranjaka u renoviranoj školi

Učenici iz Vranjaka u renoviranoj školi
Učenici iz Vranjaka u renoviranoj školi

MODRIČA - U naselju Vranjak kod Modriče danas je na upotrebu predat objekat Osnovne škole "Sveti Sava", područno odjeljenje "Brijestovo", čiju su sanaciju, nakon oštećenja u majskim poplavama, sa 27.434 KM sufinansirali opština Modriča i Fondacija "Mozaik" u BiH.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je Fondacija "Mozaik" za sanaciju obezbijedila 18.934 KM, dok je opština za obnovu objekta dala 8.500 KM i nabavila školski namještaj.

Projekt-menadžer Fondacije Željko Pauković rekao je da je sredstvima donatora i partnera, opštine Modriča uređena fasada na objektu, renovirani podovi i zidovi u dvije učionice i hodniku, te opremljen mokri čvor, koji ranije nije bio u upotrebi.

Pauković je naglasio da je u pripremi objekta za sanaciju 19. i 20. jula učestvovalo 45 volontera, mladih članova Omladinske banke iz 19 opština BiH.

On je rekao da je "Mozaik" u saradnji sa opštinama Modriča, Zavidovići, Šekovići i Odžak finansirala sanaciju jedne osnove i tri srednje škole u ukupnom iznosu od 100.000 KM.

Direktor Škole Zlatko Lazić naglasio je značaj blagovremene sanacije objekta, u kome se od početka ove sedmice organizuje redovna nastava za 23 učenika od prvog do petog razreda.

"Radovi su izvršeni kvalitetno i nastavnici i djeca će ubuduće raditi u uslovima koji su bolji od uslova prije poplava", rekao je Lazić, uručujući zahvalnice za pomoć opštini i Fondaciji "Mozaik".

Svečanom završetku radova i predaji objekta škole, koja je izgrađena 1970. godine, prisustvovao je veliki broj roditelja, izvođači radova na sanaciji i predstavnici lokalne uprave Modriča. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije