Obrazovanje

Za dobojske učenike javno zaključivanje ocjena

DOBOJ - Prema instrukciji Ministarstva prosvjete i kulture Srpske nastava za učenike devetih razreda je završena 30. maja, a za niže će biti 13. juna, izjavila je Ivana Idžan iz Odjeljenja za osnovno vaspitanje i obrazovanje ovog ministarstva.

"Instrukcija se odnosi i na tri dobojske osnovne škole koje nemaju mogućnost da počnu sa radom ili da nastave sa nastavom u nekom bližem objektu", rekla je Idžanova u pauzi sastanka ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Gorana Mutabdžije sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Doboju.

Prema njenim riječima, u tim osnovnim školama biće organizovano javno zaključivanje ocjena.

Spasoje Vasiljević iz Aktiva direktora srednjih škola dobojske regije rekao je da, izuzev medicinske škole, završni maturski ispiti kreću od 5. i traju do 12. juna.

"Učenici završnih razreda u Srednjoškolskom centru Doboj prijavili su danas završne maturske ispite, podigli svjedočanstva i preuzeli raspored aktivnosti", izjavio je Vasiljević.

Prema njegovim riječima, učenici će u zakonskom roku do 20. juna uspjeti da preuzmu diplome i nastaviti aktivnosti kada je riječ o daljem školovanju.

Kada su u pitanju niži razredi četverogodišnjih i trogodišnjih škola, prema njegovim riječima, učenici se zbog ograničenog prostora neće pozivati do 12. juna, nakon čega će uslijediti javno zaključivanje ocjena.

Vasiljević je rekao da je objavljen konkurs za upis u prve razrede srednjih škola, a prvi rokovi su 16, 17. i 18. juna.

On je naveo da su ekskurzije prolongirane za mjesec septembar, a maturske zabave će se održavati od 12. do 18. juna u objektu dobojskih Hotela "Integra", čiji je vlasnik maturantima omogućio besplatnu zabavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije