Svijet

Američki ISIL-ovac me silovao i tjerao da jedem staklo (VIDEO)

Američki ISIL-ovac me silovao i tjerao da jedem staklo (VIDEO)
Američki ISIL-ovac me silovao i tjerao da jedem staklo (VIDEO)

NJUJORK - ISIL-ovci su djevojke hranili miješavinom pirinča i stakla, a morale su i da piju vodu u kojoj su stajale prljave dječje pelene

Hiljade Jazitskih djevojaka pripadnici IS-a preprodaju u seksualno roblje gdje su prisiljene da jedu drobljeno staklo, a jednu od njih jeftino je kupio islamista iz SAD-a.

Vojnici Islamske države provalili su joj u kuću i kuće njenih komšinice na sjeveru Iraka u avgustu 2014. godine. Muškarce i starije žene odveli su i streljali, baš kao i njene roditelje.

Ovu potresnu priči ispričala je Iračanka pod nadimkom 'Bazi' na panelu Zajednice žena za mir UN-a. Nju i ostale mlade djevojke razvozili su širom Iraka i Sirije i prodavali ih na pijacama roblja gde su ih kupovali najčešće oni željni seksualnih usluga.

Bazi je tokom cijelog govora u potpunosti prekrila lice, a otkrila je tek da je navršila 20 godina. Uz to je i pripadnica Jezida, kurdske etnoreligijske grupe koja je jedna od manjina u Iraku.

Međutim, njena priča je po jednom detalju drastično drugačija od hiljada ostalih. Naime, Bazi tvrdi kako ju je u zatočeništvu 45 dana držao vojnik i pripadnik Islamske države koji je bio - Amerikanac.

"Govorio je arapski, ali vrlo loše. I to je bio još jedan razlog zbog kojeg sam znala da nije bio Arapin. Bio je Amerikanac", izjavila je Bazi.

Nakon što je oteta, sa ostalim djevojkama prevezena je u Irački grad Tal Afar. Seksualno zlostavljanje počelo je odmah. Pripadnici Islamske države dolazili su u kuću u kojoj su bile zatočene i djevojčice od 12 i 13 godina vodili na drugi sprat, gdje su ih silovali. Kada su bile tamo, hranili su ih mješavinom pirinča i stakla, a morale su i da piju vodu u kojoj su stajale prljave dječje pelene.

Bazi je, srećom, na kraju uspijela da pobegne Amerikancu, zajedno sa svojim mlađim rođakom Ivanom. Ipak, to ne mijenja činjenice da se stotine drugih djevojaka iste sudbine najčešće opredjeljuje za samoubistvo kada dopadnu ruku džihadista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije