Svijet

Beriša: Ideja o etničkoj Albaniji rodila se na Kosovu

Beriša: Ideja o etničkoj Albaniji rodila se na Kosovu
Beriša: Ideja o etničkoj Albaniji rodila se na Kosovu

TIRANA - Albanski premijer Sali Beriša izjavio je danas u Tirani da fizičke granice između Albanaca treba da budu beznačajne i da se "ideja o etničkoj Albaniji rodila na Kosovu", javila je turska agencija Anadolija.

"Potrebno je da uradimo sve da bi fizičke granice između Albanaca učinili beznačajnim. Pozicija Albanaca ne može biti ništa drugo nego ujedinjenje jedne nacije. Od Unije Prizren, jedini cilj Albanaca je bio ujedinjenje albanske nacije. Takođe, ideja o etničkoj Albaniji rodila se na Kosovu", rekao je Beriša.

Beriša je to rekao na konferenciji "Uloga Kosova u nezavisnosti Albanije" koja je održana na inicijtavu ambasade Kosova u Albaniji.

"Istorija albanske nacije je, i pored svih prepreka, jedna od najbogatijih na ovom kontinentu. Mora se znati prava istina. Obilježavanjem 100. godišnjice nezavisnosti zemlje, istorijske činjenice moraju svima biti poznate. Istorija u Albaniji je bila predmet čestih manipulacija, a na Kosovu predmet zabrana", rekao je on.

Beriša je rekao da je albanska nacija jedna od najrasprostranjenijih na Balkanu, ali je prije nezavisnosti bila jedina koja nije imala svoju državu.

"Dešavanja na Kosovu su najbolji odgovor stavovima protiv Albanaca", rekao je Beriša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije