Svijet

Brazil: Policija ispalila suzavac na pristalice predsjednice (VIDEO)

Brazil: Policija ispalila suzavac na pristalice predsjednice (VIDEO)
Brazil: Policija ispalila suzavac na pristalice predsjednice (VIDEO)

SAO PAULO - Policija u Sao Paulu je u ponedjeljak ispalila suzavac na demonstrante koji su izašli na ulicu da bi izrazili podršku suspendovanoj predsjednici Brazila Dilmi Rusef.

Pristalice Rusefove, kojoj prijeti trajno uklanjanje sa mjesta predsjednice države, okupili su se na glavnoj aveniji u Sao Paulu sa transparentima protiv Mišela Temera, potpredsjednika Brazila koji obavlja funkciju šefa države otkad je Rusefova suspendovana u maju do konačne odluke o tome da li će biti opozvana, prenijela je agencija AP.

Demonstranti su podigli barikade ispred kordona interventne policije, u vidu zapaljenih predmeta.

Protesti u znak podrške Rusefovoj su organizovani u još nekoliko brazilskih gradova, uključujući prestonicu Braziliju, gdje Senat već četvrti dan zasjeda o njenoj smjeni.

Rusef je u Senatu, koji odlučuje o njenoj političkoj sudbini, demantovala da je počinila krivično djelo zbog kojeg bi trebalo da bude smijenjena, javljaju agencije.

 

 

Rusefova (68) je pokretanje procedure njenog smenjivanja ponovo nazvala "pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji".

Brazilski Senat je u maju suspendovao Rusefovu, prvu ženu predsjednika Brazila, zbog nezakonitih knjigovodstvenih radnji kao i malverzacija sa budžetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije