Svijet

Eskobarov ubica na slobodi

Eskobarov ubica na slobodi
Eskobarov ubica na slobodi

BOGOTA - Plaćeni ubica ozloglašenog narkobosa Pabla Eskobara oslobođen je poslije odslužnih 22 godina zatvora zbog desetina ubistava tokom vrhunca trgovine kokainom 80-ih godine prošlog vijeka, piše danas britanski Gardijan.

Džon Hairo Velaskes, poznat po preudonimom Popej, pušten je juče, uz veliko obezbjeđenje, iz dobro čuvanog zatvora Kombita u centralnoj Bojaki u Kolumbiji pošto je odslužio oko tri petine kazne i odobrenog smanjenja zbog dobrog vladanja i obrazovanja u zatvoru. 

Velaskes (52) je bio glavni plaćeni ubica Eskobara tokom najkrvavijih dana aktivnosti ozloglašenog Medelin kartela koji se isporučivao na milijarde dolara vrijednog kokaina u SAD-u i Evropi. 

Na suđenju, ovaj "veoma produktivan" ubica priznao je da je ubio na stotine Eskobarovih neprijatelja u sukobima bandi podzemlja u borbi za teritorije i zaštite trgovinskih puteva.

AFP dodaje da je Velaskes, u nizu intervjua, uoči prevremenog puštanje na slobodu, naveo da "ima 80 odsto šanse" da bude ubijen pošto bude pušten iz zatvora. 

S prijetnjom osvete rivala za ranije počinjena ubistva, Velaskes je najavio da razmišlja o preseljenju u inostranstvo i prodaje prava na ekranizaciju svoje autobiografie i "života pored Eskobara" Holivudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije