Svijet

Grčka: Iskrenost - osnova za vjerodostojne pregovore

Grčka: Iskrenost - osnova za vjerodostojne pregovore
Grčka: Iskrenost - osnova za vjerodostojne pregovore

ATINA - Grčka Vlada smatra da je za pregovore neophodna iskrenost, izjavio je portparol Vlade Gabrijel Sakelaridis.

"Osnova za vjerodostojne pregovore je iskrenost", kratko je rekao Sakelaridis 

kao odgovor na današnju izjave predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera, da se oseća "izdanim jer Grčka nije dovoljno uvidela napore koje je uložio za rješenje krize".

Premijer Aleksis Cipras je telefonom razgovarao sa Junkerom prije njegove današnje konferencije za novinare u Briselu, kao i sa predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom. 

Cipras je Junkeru i Šulcu ponovio zahtjev da se važenje programa kreditne pomoći koji ističe sutra produži za nekoliko dana, do grčkog referenduma zakazanog za 5. jul da bi se održala finansijska stabilnost zemlje kojoj nedostaje novac.

Grčka Vlada je u saopštenju navela da je Šulc obećao da će što je prije moguće održati sastanak poslaničkih grupa Evropskog parlamenta koji će raspravljati o Grčkoj.

Junker je, međutim, danas u Briselu pozvao Grke da na referendumu glasaju za prijedloge Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda o nastavku kreditne pomoći Grčkoj i rekao da bi "ne" značilo da Grčka izlazi iz evrozone. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije