Svijet

Hrvat uhapšen nakon potjere u Štutgartu: Izazvao dva udesa, povrijeđeni policajci

Hrvat uhapšen nakon potjere u Štutgartu: Izazvao dva udesa, povrijeđeni policajci
Foto: LPD Vorarlberg | Ilustracija

ŠTUTGART - Policija njemačkog grada Štutgarta uhapsila je državljanina Hrvatske (38) koji je tokom divljanja gradom izazvao najmanje dva udesa, a tokom potjere povrijeđena su četiri policajca.

“Jedan učesnik u saobraćaju je nazvao policiju nakon što je oko 15.10 sati na autocesti A 81 u blizini Sindelfingena uočio crni fiat punto koji je vozio prema Štutgartu bez registarske tablice i čiji je vozač navodno nosio masku. Svjedok je pratio punto i prijavio lokaciju policiji nakon čega je patrola policije u Ludvigsburgu pronašla vozilo, prenosi Fenix-magazin.de.

Nakon što je 38-godišnjak zapazio patrolu, odmah je pobjegao nakon čega je napravio prvi udes. Zatim je velikom brzinom nastavio bijeg.

Policija dalje navodi kako je u Epleštrase 38-godišnjak zbog gustog saobraćaja morao usporiti i konačno se zaustaviti, gdje je navodno udario u automobil volvo i napravio materijalnu štetu od oko 2.000 evra.

“Osumnjičenog su konačno uhapsili policajci iz sjedišta policije u Štutgartu dok je izlazio iz svog vozila. Pružao je žestok otpor, a kontrolu nad njim policajci su mogli staviti samo uz pomoć fizičke sile”, navodi njemačka policija.

Kako je navela policija, 38-godišnjak je odveden u pritvor gdje mu je uzet uzorak krvi. Na zahtjev državnog tužilaštva on je izveden pred istražnog sudiju koji je izdao nalog za hapšenje nakon čega je i sproveden u zatvor.

Prilikom hapšenja 38-godišnjaka, jedna policajka i tri policajca iz policije zadobili su lakše povrede, a sama pozadina bijega hrvatskog državljanina još je nejasna i između ostalog je predmet istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije