Svijet

Incident u Lidsu, muškarac se zaletio prema Kameronu

Incident u Lidsu, muškarac se zaletio prema Kameronu
Incident u Lidsu, muškarac se zaletio prema Kameronu

LIDS - Jedan 28-godišnji Englez se danas u Lidsu, na sjeveru Engleske, zaleteo prema britanskom premijeru Dejvidu Kameronu i pokušao da ga obori na zemlju, u čemu ipak nije uspio, a obezbjeđenje je premijera zatim žurno uguralo u službeni automobil, javljaju danas britanski mediji.

Na televizijskom snimku se može vidjeti kako muškarac trči direktno prema Kameronu, koji se nalazio u službenoj posjeti Lidsu, a zatim dolazi u fizički kontakt sa njim, prije nego što ga blokiraju Kameronovi telohranitelji, prenio je Rojters.

U saopštenju policije Zapadnog Jorkšira se navodi: "Jedan 28-godišnji stanovnik Lidsa je nakratko uhapšen nakon što se približio grupi ljudi u kojoj se nalazio premijer."

"On, međutim, nije predstavljao nikakvu pretnju po premijera, pa je nakon provjere indentiteta ubrzo pušten na slobodu", saopštila je policija.

Zvanični London je u avgustu podigao nivo opasnosti od terorizma usljed prijetnje koju predstavljaju džihadisti Islamske Države, koji su zauzeli velika područja Sirije i Iraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije