Svijet

Lavrov: Spriječiti teroriste da odlaze u druge zemlje

Lavrov: Spriječiti teroriste da odlaze u druge zemlje
Foto: Ilustracija | Lavrov: Spriječiti teroriste da odlaze u druge zemlje

Međunarodna zajednica bi trebalo da spriječi teroriste da odlaze u druge zemlje nakon poraza "Islamske države" u Siriji i Iraku, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je nakon sastanka sa iračkim kolegom Ibrahimom el Džafarijem u Moskvi rekao da su dvojica lidera razgovarali o situaciji na Bliskom istoku i u regionu uopšte, sa akcentom na borbi protiv međunarodnog terorizma. 

"Zadatak svih učesnika u antiterorističkim naporima je da se poraze terorističke grupe, kao što su `Islamska država` i `Džabhat el Nusra` i da se minimalizuju, ako ne i eliminišu, šanse da se teroristi presele u neki drugi dio svijeta", rekao je Lavrov. 

Ruski ministar je rekao da inicijativa predsjednika Rusije Vladimira Putina da se stvori globalna antiteroristička koalicija, koja bi bila bazirana na međusobnom povjerenju i lišena dvostrukih standarda, u potpunosti ispunjava postavljeni zadatak u antiterorističkim naporima, prenosi TASS. 

Lavrov je dodao da Moskva podržava napore iračke Vlade kako u borbi protiv terorizma, tako i u procesu normalizovanja situacije u zemlji, kroz dijalog svih etničkih i vjerskih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije