Svijet

Minut ćutanja na Kanskom festivalu poslije napada u Mančesteru

Minut ćutanja na Kanskom festivalu poslije napada u Mančesteru
Minut ćutanja na Kanskom festivalu poslije napada u Mančesteru

KAN - Na Kanskom filmskom festivalu, na čuvenom crvenom tepihu, danas će biti održan minut ćutanja u znak odavanja pošte žrtvama samoubilačkog bombaškog napada na pop koncertu u britanskom gradu Mančesteru, saopštili su organizatori.

"U 15:00 sati bićemo na vrhu stepeništa i održaćemo minut ćutanja", rekao je direktor Kanskog festivala Tijeri Fremo, dodavši da će biti otkazan vatromet koji je bio planiran za večeras, prenosi AFP.

Fremo je, pred početak projekcije, izrazio solidarnost sa gradom Mančesterom, istakavši da se ne smije pokazati posustalost i da "život ide dalje".

Gradonačelnik Kana David Lisnar je, takođe, uputio najdublje saučescće porodicama 22 žrtve sinoćnog napada u Mančesteru, izrazivši solidarnost i sa 59 povređenih.

"Opasnost je na najvišem nivou. Ostaćemo u maksimalnoj pripravnosti kako bismo to spriječili i zaštitili sve, stanovnike i posjetioce festivala, od rizika eventualnog napada", napisao je on na Twitteru.

U Kanu su inače, 10 mjeseci poslije džihadističkog napada kamionom u obližnjoj Nici u kojem je ubijeno 86 ljudi, preduzete mjere zaštite bez presedana povodom ovogodišnjeg filmskog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije