Svijet

Moskva: Prekid vatre ne znači kraj bombardovanja terorista

Moskva: Prekid vatre ne znači kraj bombardovanja terorista
Moskva: Prekid vatre ne znači kraj bombardovanja terorista

MOSKVA - Rusija će nastaviti antiterorističku operaciju u Siriji uprkos sporazumu o prekidu vatre, jer se on odnosi na sukob između sirijskih vlasti i opozicije, a ne na borbu protiv terorista, izjavio je danas ruski senator Vladimir DŽabarov.

DŽabarov, potpredsjednik komiteta za međunarodne poslove u Federalnom savjetu Rusije /gornji dom parlamenta/, rekao je da će biti nastavljeni vazdušni udari ma militante "Islamske države" i rute preko kojih se oni snabdijevaju municijom, robom i ljudstvom.

"Mi djelujemo na zahtjev sirijskog predsjednika i borimo se protiv terorista koji predstavljaju `Islamsku državu` na teritoriji Sirije", rekao je ovaj parlamentarac.

On je rekao da je sporazum o prekidu vatre između zaraćenih snaga u Siriji dobrodošao, zato što u toj zemlji stradaju civili i situacija je sve nestabilnija, prenio je TASS.

Senator je dodao da ne postoje dobre šanse za sklapanje primirja, zato što postoji mnogo grupa koje su orijentisane protiv predsjednika Bašara al Asada, a neke od njih su "terorističke prirode".

DŽabarov je rekao da je uvjeren da je neophodno jasno razdvojiti opozicione snage u Siriji od terorističkih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije