Svijet

Napadač iz Njujorka: Učinio sam to u ime ID

Napadač iz Njujorka: Učinio sam to u ime ID
Foto: Ilustracija | Napadač iz Njujorka: Učinio sam to u ime ID

NJUJORK - Muškarac koji je pokušao da izvede samoubilački teroristički napad u Njujorku izjavio je da je to učinio u ime terorističke organizacije Islamska država.

Akajed Ulah (27) detonirao je improvizovanu eksplozivnu napravu u podzemnom prolazu kod autobuskog terminala Port Autoriti u blizini Tajms Skvera, što je jedno od najprometnijih putničkih čvorišta u Njujorku. U neuspjelom terorističkom napadu povrijedio je sebe i još troje ljudi.

Njujorški policijski istražioci i FBI su na terenu i pregledavaju nekoliko četvrti u Bruklinu povezanih s Ulahom. Vlasti su objavile da je napadač porijeklom iz Bangladeša, a komšije su izjavile da živi u SAD-u oko sedam godina.

Ulah je službenicima rekao da je napad izvršio u ime Islamske države, a CNN je objavio da je tražio osvetu za nedavne postupke Izraela u Gazi. Policija trenutno istražuje područje u kojem je živio te ispituje njegovog oca, majku i brata.

Ulahove komšije u gradskoj četvrti Flatlends izjavili su da tamo živi već sedam godina. Ket Mara (63) izjavila je da Ulah nije društvena osoba.

"Dok hoda bulji ravno naprijed umjesto da popriča s ljudima. Nikoga ne pozdravlja i uvijek je sam. Nikada ga nisam vidjela s nekim drugim", rekla je ona.

Drugi komšija je izjavio da Ulah dolazi iz pristojne porodice.

"S njim je sve bilo u redu. Ovim je iznenadio cijeli kraj", rekao je njegov komšija.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije