Svijet

Nova tvrdnja Sjeverne Koreje: Kim Jong-un može kontrolisati prirodu

Nova tvrdnja Sjeverne Koreje: Kim Jong-un može kontrolisati prirodu
Foto: N.N. | Nova tvrdnja Sjeverne Koreje: Kim Jong-un može kontrolisati prirodu

PJONGJANG - Sjevera Koreja objavila je mnogo nevjerovatnih tvrdnji o moćima svog lidera Kima Jong-una i njegovoj porodici, ali nova objava u kojoj tvrde kako Kim može kontrolisati vrijeme nasmijala je svijet.

Državni mediji objavili su fotografiju na kojoj nasmijani Kim stoji na vrhu planine Paektu, aktvnog vulkana koji se nalazi na granici Kine i Sjeverne Koreje, te napisali kako "neumoljivo slavni zapovjednik može kontrolisati prirodu". Kao dokaz naveli su da se, u trenutku kada se popeo na vrh planine visok 2.743 metra kroz gust snijeg noseći njegov "potpis" dvostruki zimski kaput i crne kožne cipele, vrijeme proljepšalo.

Smatraju kako je Kim zaslužan za pojavljivanje sunca tokom hladnog zimskog dana.

"Ponosno stojeći na Janggun Peaku, ugledni vrhovni vođa je uputio pogled na dobro poznate vrtoglave stijene i more stabala, prisjećajući se na emotivne dane kada je državu učinio nuklearnom silom bez da je popustio niti jednog trenutka i s nepokolebljivom vjerom i voljom Paketua", napisali su.

Podsjetili su i kako su se neobične stvari na ovoj planini dešavale i ranije. Kimov otac Kim Jong Il tvrdio je kako je rođen u tajnom vojnom kampu na planini da se njegovo rođenje podudarilo s pojavljivanjem duple duge na nebu.

Prema njegovoj službenoj biografiji, Kim Jong Il je bio master golf igrač koji je pogodio 11 rupa u svojoj prvoj igri. Državni mediji su nekoliko puta pisali kako je njegov sin počeo roniti sa tri godine, te da je odgovoran za nekoliko medicinskih dostignuća kao što je liječenje raka, ebole i drugih ozbiljnih bolesti.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije