Svijet

Ova žena će iz sjenke vladati Amerikom

Ova žena će iz sjenke vladati Amerikom
Ova žena će iz sjenke vladati Amerikom

NJUJORK - Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp je do svoje sedamdesete godine uspio da stvori ne samo uspješan biznis i korporaciju vrijednu više milijardi dolara, već i veliku porodicu.

Njegov najveći ponos je, nesumnjivo, ćerka Ivanka. Ivanka Tramp je savršen primjer savremene Amerikanke: u 35. godini ona je srećna žena i majka troje djece, uspješna poslovna žena, širokogrudi filantrop i uspješna spisateljica.

Njeno ime je poznato u čitavom svijetu, o njoj pišu hvalospjeve kako modni, tako i poslovni listovi. Pritom, ne ocjenjuje se to koliko su roditelji potrošili novca na „zlatnu kćer“, već koliki profit je ona donijela „Organizaciji Tramp“.

Povjerenje koje Tramp ima u kćerku je bezgranično, upravo njoj povjerava zaključivanje najvažnijih ugovora. Mediji i politikolozi je zovu „Trampovom zvijezdom“, koja je dovela republikance do pobjede na ovim izborima. Ivanka je svim silama podržavala kampanju svog oca, aktivno učestvovala u njoj, privlačeći na njegovu stranu neodlučne birače.

U vezi s tim, po mišljenju korisnika interneta, upravo će ona, a ne Trampova supruga Melanija, biti u naredne četiri godine prava prva dama SAD. Uspješna u svemu Ivanka sa uspjehom koristi sve mogućnosti koje joj je dao otac, kao i spoljašnost koju je naslijedila od majke. Ona je sa najvišom ocjenom završila ekonomski fakultet u Pensilvaniji i kasnije upotrebila svoje znanje prilikom rada u velikim korporacijama, i prilikom osnivanja sopstvene firme. Zahvaljujući lijepom izgledu, Ivanka je krajem ’90-ih počela svoju karijeru foto-modela. Ipak, vremenom ova sfera je prestala da je interesuje i nakon završetka studija, kćerka milijardera u potpunosti se prebacila na rad u velikim kompanijama u kojima je zauzimala visoke funkcije.

Sa 26 godina ona je postala potpredsjednica korporacije svog oca, „Organizacije Tramp“, i do danas se nalazi na njoj. Ivanka je stvorila i sopstveni brend za nakit „Ivanka Tramp“, koji je kasnije počeo da se bavi i odjećom i obućom. Zapadni mediji je često nazivaju primjerom savremene žene.

U svom intervjuu ona govori kako doći do cilja, uspjeti u biznisu i pritom odvojiti vrijeme za sopstvenu porodicu.

Brak i promjena vjere

Ivanka se 2009. godine udala za njujorškog medijskog magnata Džerada Kušnera. Nakon zaključenja braka, ona je promijenila religiju — iz protestantske prešla je u judaizam, religiju porodice njenog supruga, pri čemu je dobila jevrejsko ime Jael. U ovom braku Ivanka je rodila dva sina i ćerku. ​

Sama Ivanka sebe smatra savremenom ćerkom, ali cijeni tradicije. Prelazak u judaizam ona naziva jednom od najvažnijih odluka u svom životu. U intervjuu za „Vog“ Trampova kćerka je rekla da se hrani košernom hranom, uvijek poštuje šabat, za vrijeme kojeg uvijek isključuje sve mobilne telefone. Zapadni mediji smatraju da Ivanka ulazi u krug najuticajnijih ljudi u Trampovoj okolini.

Moguće je da će tako biti i za vrijeme vladavine novog predsjednika. U svakom slučaju, magazin „Vik“ navodi da kada su Trampa pitali koga on naviše cijeni, on je bez razmišljanja odgovorio — Ivanku.

Ona je tokom Trampove kampanje više držala govora od njegove žene Melanije. Ivanka je najpopularnija među američkim ženama i upravo zahvaljujući svom pozitivnom imidžu, uspjela je da privuče na stranu oca taj dio elektorata sa kojim je on imao prilično nategnute odnose zbog mnogobrojnih skandala. ​

Ivanka nastavlja pozitivno da utiče na izgled porodice Tramp. Jedan broj medija smatra da će ona aktivno učestvovati i u vladavini svog oca. List „Kvarc“, između ostalog, izrazio je mišljenje da će prva prava dama SAD biti upravo kćerka izabranog predsjednika, a ne njegova supruga Melanija. List „Veneti fer“ je ranije pisao da Trampova žena ne odgovara potpuno liku predizborne kampanje. Dok u slučaju Ivanke nema takav stav.

(sputnik)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije