Svijet

Putinova kćerka napustila stan na obodu Haga

Putinova kćerka napustila stan na obodu Haga
Putinova kćerka napustila stan na obodu Haga

AMSTERDAM - Marija Putin, kćerka ruskog predsjednika Vladimira Putina, napustila je svoj stan u Holandiji poslije poziva pojedinih aktivista i zvaničnika da bude protjerana iz zemlje zbog navodne uloge njenog oca u obaranju malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine, javlja danas londonski list "Dejli miror".

Marija (29) je živela s jednim Holanđaninom u stanu vrijednom dva miliona funti na obodu Haga.

Nije poznato gdje se par sada nalazi, ali ima izvještaja da su otišli u Moskvu, gdje Putin može da ih zaštiti, piše "Miror".

Njene komšije su rekle da je nisu vidjele otkad je prošle sedmice u Ukrajini, na području pod kontrolom proruskih snaga, oboren avion sa 298 ljudi, od kojih 193 Holanđana.

"Uselila se prošle godine i sve je neko vrijeme bilo mirno. Međutim, kada se pročulo ko je ona, više nije bilo tako mirno. A, sada se i ovo dogodilo. Naravno da ona nije odgovorna za očeva djela, ali mi ovdje ne želimo demonstracije", rekao je jedan komšija.

Holandska javnost je podijeljena po tom pitanju, pri čemu jedni smatraju da Marija Putin treba da bude protjerana, dok se drugi ne slažu s tim, navodeći da ni holandska kraljica Maksima, rođena u Argentini, ne treba da plaća ceh zbog prošlosti svog oca.

Maksimin otac Horhe Zoregijeta bio je od 1979. do 1981. u vladi režima generala Horhea Videle Redonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije