Svijet

SAD: Državljaninu BiH doživotna robija za ubistvo bivše supruge

SAD: Državljaninu BiH doživotna robija za ubistvo bivše supruge
SAD: Državljaninu BiH doživotna robija za ubistvo bivše supruge

KOLAMBUS - Dragan Sekulić (38), osuđen je u američkoj državi Ohajo na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo 9. decembra s 15 hitaca.

Sekulić je  oružje uzeo iz bratove garaže i ispucao rafal u Željku. Na sudu je izjavio da se kaje, ali to nije uticalo na odluku sudije koji mu je uskratio i pravo da traži pomilovanja, a zbog prethodnih optužbi za nasilje u porodici, na doživotnu kaznu dodao mu je još 14 godina zatvora.

Dragan je priznao da je pucao u nju, ali je da nije imao namjeru da je ubije. Kako je naveo, pucao je u afektu jer je doznao da je u vezi s kolegom, a kada je čuo da je reč o crncu, imao je prekid filma u glavi.

Bivšu suprugu kobnog dana sačekao je na parkiralištu ispred Centra za rehabilitaciju “Astorija” gde je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo a zatim iznajmljenim autom pokušao da pobjegne prema aerodromu.

Dragan je s porodicom iz BiH izbjegao u Srbiju gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćerke koje sada imaju devet odnosno 13 godina. Prošle godine su se razveli, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu.

Samo dvije nedjelje  prije planiranog zločina pokušao je da je ubije tako što je kamionom izgurao njezin automobil u kanal. Iz smrskanog auta s potresom mozga od smrti su je spasili vatrogasci. Pušten je uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom, a Željkini poznanici, koji su svjedočili o zlostavljanju, ispričali su kako se, iako preplašena, vratila na posao iz financijskih razloga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije