Svijet

U napadima na Sinaju poginuo jedan, povrijeđeno osam policajaca

U napadima na Sinaju poginuo jedan, povrijeđeno osam policajaca
U napadima na Sinaju poginuo jedan, povrijeđeno osam policajaca

KAIRO - Egipatski policajac je poginuo, a osam je povrijeđeno u tri bombaška napada na sjeveru Sinajskog poluostrva, poprištu gotovo svakodnevnih napada na snage bezbjednosti, saopštila je policija.

Otkada je vojska svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Morsija u julu 2013. godine, džihadističke grupe uzimaju za mete snage reda, kao odgovor na "krvave represije" protiv snaga pristalica Morsija u kojima je poginulo 1.400 osoba.

"Tri napada su izvršena tokom dana u blizini komesarijata grada Al Ariš, glavnog grada Sjevernog Sinaja", rekao je agenciji AFP policijski zvaničnik.

Jedan policajac je ubijen i jedan povrijeđen prilikom povratka s patroliranja u napadu krajem dana, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju.

U drugom napadu, pet policajaca je ranjeno, prema zvaničniku policije. U prvom napadu u zoru, povrijeđena su dva policajca.

Sjeverni Sinaj, na istoku zemlje, je uporište džihadističke grupe Ansar Beit el-Makdes, koji se nazvao"Pokrajina Sinaj" da bi označio svoju privrženost samoproglašenom "kalifatu"od grupe Islamska država (IS) u jednom dijelu Iraka i Sirije.

Prema podacima vlasti, stotine policajaca i vojnika je poginulo u džihadističkim napadima, posebno u Sjevernom Sinaju, od 2013. godine. Nekima su bili ciljevi policajci i vojnici u Kairu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije