Svijet

U sukobima demonstranata i policije u Meksiku 21 povrijeđenih

U sukobima demonstranata i policije u Meksiku 21 povrijeđenih
U sukobima demonstranata i policije u Meksiku 21 povrijeđenih

MEKSIKO SITI - U sukobima policajaca i demonstranata koji su organizovali koncert u znak solidarnosti sa 43 nestala studenata u meksičkoj saveznoj državi Gerero, je povrijeđena najmanje 21 osoba, a zapaljeno je i nekoliko automobila.

Jedan neimenovani policijski zvaničnik je za agenciju AP naveo i da je u sukobima povrijeđeno osam policajaca, od kojih je petoricu pregazio automobil.

Ostala trojica policajaca su povrijeđena kad su ih prebili demonstranti, pri čemu je jedan policajac zadobio teške povrede glave, rekao je anonimni zvaničnik.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Tlačinoljan", koja pruža podršku porodicama nestalih studenata, saopštila je da je u sinoćnjim sukobima povređeno najmanje 13 ljudi, među kojima ima studenata, učitelja, roditelja nestalih studenata i dvojica novinara.

Policija i demonstranti krive jedni druge za izazivanje sukoba u gradu Čilpansingo, prestonici države Gerero, koji su počeli juče kad su studenti sa učiteljskog fakulteta "Ayotsinapa" blokirali jednu ulicu metalnim ogradama, pripremajući se za koncert.

Blokirana ulica vodi do hotela u kojem borave policajci.

Slučaj 43 studenta koji su nestali u septembru, a pretpostavlja se da su ubijeni pošto su ih narko-kartelima izručili korumpirani lokalni zvaničnici, uzrokovao je proteste širom Meksika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije