Svijet

Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane
Ubijeno 15 civila u bombardovanju Sane

SANA - Petnaest civila je poginulo, a na desetine je ranjeno u bombardovanju glavnog grada Jemena, Sane, saopštili su medicinski izvori, a prenijela Jemenska državna novinska agencija Saba.

Saudijska Arabija predvodi alijansu zemalja sunitskih Arapa u bombardovanju šiitskih Huta i armijskih jedinica, lojalnih bivšem predsjedniku Ali Abdulahu Salehu.

Bombe su udarile u baze na planini Faj Atan, pored oblasti Hada, gdje se nalazi predsjednička palata i mnoge ambasade, poslije čega se pojavio debeo stub dima, prenose agencije.

Stanovnik Adel Mansur je kazao da je to bila najveća eksplozija za tri nedjelje bombardovanja.

"Prvi put je bombardovanje razbilo prozore na mojoj kući, djeca su preplašena, a jedan moj rođak se onesvijestio od siline udara", kazao je Mansur.

Očevici iz bolnice su rekli da je soba za hitnu pomoć pretrpana ranjenicima, koji vrište od bolova i rana koje su zadobili od dijelova koji su letjeli po njihovim kućama.

Eksplozija je, takođe, oštetila i sjedište televizije Jemen today, koja je u vlasništvu bivšeg predsjednika Saleha, gdje je ranjeno i nekoliko osoba, a signal prekinut.

Rojters javlja da je jedan saudijski graničar ubijen i da su ranjena dva vojnika od minobacačke vatre iz Jemena. Od početka bobardovanja Jemena, ubijeno je nekoliko pripadnika saudisjkih vojnih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije