Svijet

Više od 3.000 ruskih dobrovoljaca u Donjecku

Više od 3.000 ruskih dobrovoljaca u Donjecku
Više od 3.000 ruskih dobrovoljaca u Donjecku

MOSKVA - Premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike /DNR/ Aleksander Zakarčenko izjavio je da se oko tri do četiri hiljade ruskih doborovoljaca bori na strani lokalne milicije.

"Mnogi od njih su napustili Republiku, ali je većina ostala", rekao je Zakarčenko ruskoj državnoj televiziji "Rusija 24".

On je izjavio da "mnogi postavljaju pitanje kako je vojska DNR narasla iz malih gerilskih jedinica u snažnu vojnu organizaciju koja ne samo što pruža otpor ukrajinskim oružanim snagama, nego im i nanosi poraze na bojnom polju".

"Nikada nismo krili da se mnogi Rusi bore u našim redovima. Bez te pomoći bili bismo u veoma teškoj situaciji i bilo bi nam mnogo teže da se borimo", rekao je Zakarčenko.

On je dodao da "Kijev i Zapad ponavljaju navode o ruskoj vojnoj invaziji da bi nekako opravdali velike poraze koje ukrajinska armija trpi mjesecima", prenio je Itar-tas.

Zakarčenko je izjavio da među dobrovoljcima ima mnogo penzionisanih ruskih vojnika.

"U našim redovima bore se i sadašnji vojnici. Oni su došli da se bore za našu slobodu, umjesto da su otišli na odmore. To je karakteristično samo za Ruse", rekao je premijer DPR i podsjetio na dramatične događaje u Srbiji krajem devedesetih.

Zakarčenko je rekao da su ruski dobrovoljci "nažalost pretrpjeli određene gubitke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije