• Orban: SAD nas pritiska zbog energetske saradnje s Rusijom

  Orban: SAD nas pritiska zbog energetske saradnje s Rusijom

  Agencije - 07.11.2014 12:20

  MINHEN - SAD vrše veliki pritisak na Mađarsku zbog podrške koju pruža projektu izgradnje gasovoda Južni tok i širenju nuklearne elektrane Pakš, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

 • Nema plate, a ni pregovora

  Nema plate, a ni pregovora

  Srna - 07.11.2014 10:39

  SREBRENICA - Za danas najavljeni sastanak Upravnog i Štrajkačkog odbora Rudnika boksita "Srebrenica" neće biti održan, tako da neće početi pregovori o zahtjevima radnika koji su prije osam dana stupili u štrajk, izjavio je Srni povjerenik Saveza sindikata Republike Srpske za Srebrenicu i Bratunac Milan Jovanović.

 • Proizvodnja orašastog voća slabo zastupljena

  Proizvodnja orašastog voća slabo zastupljena

  Srna - 07.11.2014 08:54

  BANJALUKA - Predsjednik Udruženja voćara u Republici Srpskoj Dragoja Dojčinović rekao je da je u Srpskoj i BiH veoma mala zastupljenost proizvodnje orašastog voća, uglavnom zbog skupe proizvodnje i neprilagođenog zemljišta za tu vrstu poljoprivredne proizvodnje.

 • Radnici smijenili premijera TK

  Radnici smijenili premijera TK

  Edin Skokić - 06.11.2014 20:49

  TUZLA - Bahrija Umihanić, premijer Tuzlanskog kantona, podnio je danas ostavku, popustivši pod pritiskom nakon što su radnici Fabrike obuće "Aida" i još nekoliko preduzeća četvrti dan protestovali u Tuzli.

 • Bajramović: Očuvati stečena prava radnika

  Bajramović: Očuvati stečena prava radnika

  Srna - 06.11.2014 16:00

  SARAJEVO - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović poručio je radnicima da će uraditi sve što je u njegovoj moći da se očuvaju stečena prava radnika i iznađu rješenja za one kojima su ta prava narušena ili se ne poštuju.

 • Dojčinović: Dogovoreni rokovi isplate subvencija

  Dojčinović: Dogovoreni rokovi isplate subvencija

  Srna - 06.11.2014 15:43

  GRADIŠKA - Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je Srni da je na današnjem sastanku sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevom Mirjanićem dogovoreno da subvencije za štetu od drvenara budu isplaćene u narednih nekoliko dana, a za onu od vremenskih nepogoda do kraja godine.

 • Većina radnika Aide nezadovoljna ishodom sastanka s predstavnicima Vlade

  Većina radnika Aide nezadovoljna ishodom sastanka s predstavnicima Vlade

  Fena - 06.11.2014 14:58

  TUZLA - Predstavnici radnika Fabrike obuće "Aida" održali su danas sastanak sa zamjenikom premijera i ministrom finansija Tuzlanskog kantona te još nekim kantonalnim ministrima u pokušaju da se pronađe rješenje problema radnika ove fabrike.

 • Viz Er najavio otvaranje baze u Tuzli i četiri nove rute

  Viz Er najavio otvaranje baze u Tuzli i četiri nove rute

  Agencije - 06.11.2014 14:01

  TUZLA - Najveći niskotarifni avioprevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi Viz Er (Wizz Air) danas je najavio da će se od juna 2015. godine u Tuzli nalaziti njihova nova baza odakle će ići četiri nove rute.

 • Licitacija »Banje Kulaši« 12. decembar

  Licitacija »Banje Kulaši« 12. decembar

  Srna - 06.11.2014 13:42

  PRNJAVOR - Druga javna prodaja imovine "Banje Kulaši" kod Prnjavora zakazana je za 12. decembar u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci.

 • Inicijativa za razrješenje Spomenke Šehovac

  Inicijativa za razrješenje Spomenke Šehovac

  Srna - 06.11.2014 13:33

  BANJALUKA - Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović uputila je inicijativu ministru finansija da predloži Vladi Republike Srpske razrješenje pomoćnika direktora Poreske uprave za Područni centar Istočno Sarajevo Spomenke Šehovac.

 • Mađarska ne odustaje od »Južnog toka«

  Mađarska ne odustaje od »Južnog toka«

  Srna - 06.11.2014 12:37

  BUDIMPEŠTA - Mađarska odbacuje zahtjev Vašingtona da odmah prekine "prljavi posao oko Južnog toka" i upozorava da bi mogla da napusti EU ako Brisel počne da odlučuje o politici Budimpešte.

 • Vals dovodi najmoćnije kompanije, razgovori i o metrou u Beogradu

  Vals dovodi najmoćnije kompanije, razgovori i o metrou u Beogradu

  Agencije - 06.11.2014 11:40

  BEOGRAD - Francuski premijer Manuel Vals u dvodnevnu posjetu Srbiji dolazi s privrednom delegacijom koju čine predstavnici 34 najveće francuske kompanije, a jedna od tema razgovora sa srpskim zvaničnicima biće i izgradnja metroa, piše beogradska štampa.

 • Zadovoljni prinosom kukuruza, ali ne i kvalitetom

  Zadovoljni prinosom kukuruza, ali ne i kvalitetom

  Srna - 06.11.2014 10:53

  KRUPA NA UNI - Berba kukuruza na području opštine Krupa na Uni obavljena je na oko 30 odsto zasijanih parcela, prinos je izuzetno dobar ali je kvalitet lošiji, rekla je Srni šef opštinskog Odsjeka za privredu, infrastrukturu i finansije Ljiljana Basarić.

 • Tajni dogovori omogućili utaju poreza

  Tajni dogovori omogućili utaju poreza

  Srna - 06.11.2014 10:27

  PARIZ - Luksemburg je omogućio sklapanje tajnih dogovora sa 340 velikih kompanija kako bi im pomogao da izbjegnu plaćanje poreza u iznosu od nekoliko milijardi dolara, saopštio je danas Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara /ICIJ/, sa sjedištem u SAD.

 • Traže radna mjesta i stabilizaciju privrede

  Traže radna mjesta i stabilizaciju privrede

  N. Umićević - 06.11.2014 08:51

  BANJALUKA - Borci i penzioneri tražiće od nove vlade Republike Srpske ulaganja u privredu i otvaranje novih radnih mjesta, manju javnu potrošnju i veću odgovornost društva prema ovim kategorijama. Poslodavci će insistirati na usvajanju novog zakona u radu.

              10              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.