• Odbili pola plate da prekinu štrajk

  Odbili pola plate da prekinu štrajk

  N.N. - 16.02.2015 19:02

  DOBOJ - Radnici Tvornice kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" odbili su danas prijedlog Uprave preduzeća da za pola plate, za koju bi novac bio obezbijeđen prodajom pojedinih mašina u staro željezo, prekinu osmodnevni štrajk, tražeći isplatu 14 plata, tople hale, i zaštitnu opremu na radu.

 • Radnici »Aide« i dalje na ulici

  Radnici »Aide« i dalje na ulici

  N.N. - 16.02.2015 18:33

  TUZLA - Prvi radni dan nove sedmice u Tuzli obilježili su novi protesti obespravljenih radnika. Ispred zgrade Vlade TK okupili su se nezadovoljni radnici Fabrike obuće "Aide", koji imaju jasne i konkretne zahtjeve, ali koje svi dosadašnji sazivi izvršne vlasti nisu uspjeli riješiti.

 • Smanjiti porez zakupcima

  Smanjiti porez zakupcima

  M. Lingo-Demirović - 16.02.2015 18:05

  SARAJEVO - Emir Hrenovica, ministar privrede Kantona Sarajevo, danas je održao sastanak s predstavnicima KJP Centar "Skenderija" zbog teške situacije u kojoj se nalaze zakupci u ovom centru, te naglasio da mu se mora vratiti stari sjaj.

 • Poštanski sistem doprinosi razvoju društva

  Poštanski sistem doprinosi razvoju društva

  Srna - 16.02.2015 16:23

  BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i rukovodstvo "Pošta Srpske" zaključili su na današnjem sastanku da je razvoj poštanskog sistema veoma bitan, jer doprinosi i razvoju društva u cjelini.

 • Radnici »Trudbenika« od sutra štrajkuju u krugu fabrike

  Radnici »Trudbenika« od sutra štrajkuju u krugu fabrike

  Srna - 16.02.2015 14:19

  DOBOJ - Upravni odbor Fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" je nakon današnjih pregovora sa štrajkačkim odborom, poništio odluku o obustavljanju proizvodnje i pozvao radnike da se vrate na posao i najavio nastavak pregovora o ispunjenju njihovih zahtjeva.

 • Radnici ponovo ispred zgrade Vlade TK

  Radnici ponovo ispred zgrade Vlade TK

  Srna - 16.02.2015 14:03

  TUZLA - Radnici Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle okupili su se i danas ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, tražeći od Kantonalne vlade da nađe rješenje za njihove probleme.

 • Bivši radnici »Panafleksa« traže naplatu duga

  Bivši radnici »Panafleksa« traže naplatu duga

  Srna - 16.02.2015 11:22

  BIJELJINA - Pola godine nakon posljednjeg neispoštovanog dogovora, 39 bivših radnika Fabrike savitljivih cijevi "Panafleks" u Bijeljini ponovo su danas zatražili pomoć Sindikata i kontrolnih institucija kako bi naplatili dugovanja od oko 600.000 KM za neizmirene plate, doprinose i otpremnine.

 • Golić: Bez primjedbi na dokumentaciju za ekološku dozvolu

  Golić: Bez primjedbi na dokumentaciju za ekološku dozvolu

  Srna - 16.02.2015 10:45

  BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da su nadležne institucije opštine Prnjavor obavijestile resorno ministarstvo da nije bilo primjedbi, niti datih mišljenja na dokumentaciju u vezi sa izdavanjem ekološke dozvole za autoput Doboj - Banjaluka, koja je data na javni uvid.

 • Kotorić: Za unapređenje metalskog sektora potrebne investicije

  Kotorić: Za unapređenje metalskog sektora potrebne investicije

  Fena - 16.02.2015 09:44

  SARAJEVO - Za unapređenje metalskog sektora i njegovu punu konkurentnost potrebne su investicije, bilo da se radi o direktnim investicijama, dugoročnim investicionim kreditima ili drugim odgovarajućim izvorima finansiranja, izjavio je Kasim Kotorić, predsjednik Udruženja metalske i elektroindustrije Privredne komore FBiH.

 • »Skenderija«: Centar zbivanja postaje pustoš

  »Skenderija«: Centar zbivanja postaje pustoš

  Mirsada Lingo-Demirović, Foto N. Uglješa - 15.02.2015 22:00

  SARAJEVO - Privredni grad "Skenderija" u Sarajevu nekada je bio centar zbivanja, a danas sve više postaje pustoš.

 • Prava radnika štititi u skladu sa zakonima

  Prava radnika štititi u skladu sa zakonima

  Srna - 15.02.2015 18:17

  ZVORNIK - Predsjedništvo Konfederacije sindikata Republika Srpske jedinstveno je u stavu da se sva prava radnika moraju štititi u skladu sa zakonima i kolektivnim ugovorima.

 • Iran planira da snizi cijenu nafte

  Iran planira da snizi cijenu nafte

  AA - 15.02.2015 13:17

  TEHERAN - Iranske vlasti najavljuju da će sniziti cijenu nafte po uzoru na Saudijsku Arabiju i druge proizvođače, a sve kako bi zadržali konkurentnost na azijskom tržištu, prenosi Anadolu Agency (AA).

 • »Pod lupom« i rad svih inspektora u RS

  »Pod lupom« i rad svih inspektora u RS

  Nikola Salapura - 14.02.2015 08:15

  BANJALUKA - Radna grupa za suzbijanje sive ekonomije, u okviru Odbora za reformu privrednog sistema, koji je formirala Vlada RS, svakodnevno analizira rad svih inspektora u RS, kako bi se snimilo stanje u ovoj oblasti i preduzele mjere za poboljšanje efikasnosti njihovog rada.

 • Ogranak slovenačkog »Merkura« u BiH ide u stečaj?

  Ogranak slovenačkog »Merkura« u BiH ide u stečaj?

  Agencije - 13.02.2015 18:22

  SARAJEVO - Nad kompanijom "Intermerkur Nova" u Bosni i Hercegovini, koja je u stopostotnom vlasništvu slovenačke firme "Merkur trgovina i usluge", pokrenut je predstečajni postupak, prenose danas mediji u BiH, pozivajući se na izjavu direktora tog preduzeća, Envera Šoškića.

 • Radnicima »Aide« nisu ponuđena konkretna rješenja

  Radnicima »Aide« nisu ponuđena konkretna rješenja

  Srna - 13.02.2015 17:24

  TUZLA - Radnicima Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle na sastanku sa predsjednikom Skupštine Tuzlanskog kantona Senadom Alićem i predstavnicima stranačkih klubova u kantonalnoj Skupštini nisu ponuđena konkretna rješenja.

              10              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.