• Podsticati mala i srednja preduzeća

  Podsticati mala i srednja preduzeća

  N. Salapura - 05.05.2015 20:47

  BANJALUKA - Savjet ministara BiH će raditi na iznalaženju modaliteta za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća, kao okosnice zapošljavanja, posebno kroz podsticaje za otvaranje pogona za veću finalizaciju proizvoda u metalskoj i drvnoj industriji, te poljoprivredi.

 • Zabraniće ulaz direktoru u firmu

  Zabraniće ulaz direktoru u firmu

  N. Salapura, Foto: V. Stojaković - 05.05.2015 20:25

  BANJALUKA - Dio radnika banjalučkog "Kosmosa", koji su u štrajku već skoro pet mjeseci, izašli su u protestnu šetnju ulicama Banjaluke, jer Vlada RS, koja je većinski vlasnik, i resorno ministarstvo nisu ispunili data obećanja - isplatu dvije zaostale plate i imenovanje novog rukovodstva firme.

 • Predavanje o proizvodnji industrijskog krastavca

  Predavanje o proizvodnji industrijskog krastavca

  Fena - 05.05.2015 16:10

  LIVNO - Predavanje na temu "Proizvodnja, otkup i plasman industrijskog krastavca kornišona" održaće se u četvrtak, u PTC-Forum u Livnu u 18 časova.

 • Drvenari ponovo u voćnjacima

  Drvenari ponovo u voćnjacima

  Srna - 05.05.2015 15:46

  BANJALUKA - Voćari Republike Srpske zabrinuti su za ovogodišnji rod s obzirom da je primijećeno masovno prisustvo štetočine drvenara, izjavio je Srni predsjednik Udruženja voćara Srpske Dragoja Dojčinović.

 • Poljoprivrednici čekaju 13,5 miliona KM za podsticaje

  Poljoprivrednici čekaju 13,5 miliona KM za podsticaje

  Srna - 05.05.2015 14:07

  BANJALUKA - Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je Srni da poljoprivrednicima još nije isplaćeno 13,5 miliona KM duga za prošlogodišnje podsticaje.

 • Najveće firme u RS prijete preseljenjem u FBiH zbog poreza

  Najveće firme u RS prijete preseljenjem u FBiH zbog poreza

  Agencije - 05.05.2015 14:03

  BANJA LUKA - Najveći proizvođači i veletrgovci najavljuju gašenje firmi u Republici Srpskoj i preseljenje sjedišta i pogona u Federaciju Bosne i Hercegovine, ukoliko Narodna skupština RS-a usvoji Nacrt zakona o porezu na dobit čiji je predlagač Vlada RS-a.

 • Poslodavci: Zaštititi domaće proizvođače

  Poslodavci: Zaštititi domaće proizvođače

  Srna - 05.05.2015 13:47

  SARAJEVO - Predstavnici udruženja poslodavaca Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta ukazali su danas na potrebu za boljom saradnjom institucija vlasti, Spoljnotrgovinske komore /STK/ BiH i udruženja poslodavaca, da bi se usaglasila zakonska rješenja na entitetskim nivoima i zaštitili domaći proizvođači/dobavljači od mogućih prevara inostranih trgovinskih lanaca.

 • Poslovni subjekti da iskoriste podsticaje

  Poslovni subjekti da iskoriste podsticaje

  Srna - 05.05.2015 13:00

  PRIJEDOR - Savjet za obrazovanje i zapošljavanje grada Prijedora pozvao je danas sve poslovne subjekte iz ovoga grada da se prijave za podsticaje za zapošljavanje koje poslodavcima dodjeljuju Vlada Republike Srpske i ova lokalna zajednica.

 • Rekordna sjetva kukuruza u Loparama

  Rekordna sjetva kukuruza u Loparama

  Srna - 05.05.2015 12:11

  LOPARE - Poljoprivrednici u Loparama zasijaće ove godine kukuruzom rekordnih 2.000 hektara oranica, rekao je Srni stručni saradnik za poljoprivredu u opštinskoj upravi Radislav Davidović.

 • Novi hit biznis u SAD, iznajmi kokošku

  Novi hit biznis u SAD, iznajmi kokošku

  N.N. - 05.05.2015 11:19

  VAŠINGTON - Želja sve većeg broja ljudi da jedu svježa jaja, ali bez obaveza za njihovu proizvodnju, zaslužna je za uspjeh novog hit posla u SAD - iznajmljivanje kokoški.

 • Đokić: Neće biti privatizacije »Elektroprivrede«

  Đokić: Neće biti privatizacije »Elektroprivrede«

  Srna - 05.05.2015 09:22

  BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da preduzeća iz sistema "Elektroprivrede Republike Srpske" neće biti privatizovana, ali da je zanimljiva ponuda premijera Srbije Aleksandra Vučića o saradnji dva elektroenergetska sistema.

 • Više prihoda od indirektnih poreza

  Više prihoda od indirektnih poreza

  N.S. - 04.05.2015 22:09

  BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je u aprilu ove godine prikupila 521 milion maraka indirektnih poreza, u koje spadaju PDV, akciza, carina i putarina, saopšteno je juče iz UIO BiH.

 • Konkursi za nezaposlene i poslodavce

  Konkursi za nezaposlene i poslodavce

  V. Stevanović - 04.05.2015 22:07

  BANJALUKA - Operativnim planom zapošljavanja u Republici Srpskoj u 2015. godini predviđeno je izdvajanje 10,3 miliona KM za posao 3.109 osoba, ukoliko ispunjavaju uslove konkursa.

 • Rampa na granici za bh. zanatlije

  Rampa na granici za bh. zanatlije

  Nikola Salapura - 04.05.2015 21:41

  BANJALUKA - Zanatlije i samostalni preduzetnici upozoravaju da se nalaze u sve težem položaju, za šta dobrim dijelom odgovornost snosi i država čestim izmjenama pravila poslovanja, koje sve teže prate.

 • »Elektrokrajina« modernizuje mrežu

  »Elektrokrajina« modernizuje mrežu

  N. Salapura - 04.05.2015 20:05

  BANJALUKA - ZP "Elektrokrajina" Banjaluka pustila je pod napon novi dalekovod 35 kilovolti Kotor Varoš - Kneževo/Skender Vakuf, čime su kupcima sa područja opštine Kneževo/Skender Vakuf obezbijedili stabilnije napajanje električnom energijom, naveli su iz ovog preduzeća.

              10              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.