Tržište

Pripremite se: Evro će doživjeti kolaps. Štednja miliona će nestati (Video)

Pripremite se: Evro će doživjeti kolaps. Štednja miliona će nestati (Video)
Pripremite se: Evro će doživjeti kolaps. Štednja miliona će nestati (Video)

Trgovac dionicama Alesio Rastani ostavio je novinare BBC-ja potpuno šokirane svojom izjavom kako se "nadao ovako lošoj ekonomskoj situaciji" te kako će evro doživjeti kolaps!

- Pripremite se. Štednja miliona ljudi nestaće u manje od 12 mjeseci. I to je samo početak - rekao je Rastani. Dodao je i kako su svjetske vlade zapravo potpuno nemoćne i ne mogu napraviti ništa.

- Vi mislite da vlade i političari vladaju svijetom? Goldman Sachs vlada svijetom, a njih jednostavno nije briga - rekao je na kraju.

- Tržište je gotovo. Većina trgovaca ne razmišlja o tome kako će oporaviti ekonomiju, ili kako će popraviti cijelu situaciju. Naš posao je zaraditi na tome. Moram priznati - idem u krevet svako veče i nadam se još jednoj recesiji, sanjam o još jednom ovakvom trenutku - izjavio je Rastani, a voditelji su ostali otvorenih usta.

Voditeljka Martine Kroksal se ubrzo pribrala i odbrusila mu kako 'to nama ipak ne pomaže, zar ne?'.

Rastani joj je poručio kako s pravilnim ulaganjem svi mogu postati bogati u ekonomskoj krizi.

- Ekonomska kriza je kao rak. Ako čekate i čekate, misleći kako će nestati, upravo kao rak kriza će narasti i bitće prekasno - zaključio je Rastani svoj pogled na ekonomiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije