Fudbal

Al-Husein obećao novi početak, Blater zagovara evoluciju

Al-Husein obećao novi početak, Blater zagovara evoluciju
Al-Husein obećao novi početak, Blater zagovara evoluciju

CIRIH - U švajcarskom Cirihu se održava Kongres FIFA na kojem će biti izabran novi predsjednik najmoćnije fudbalske organizacije na svijetu.

U trci su dva kandidata, dosadašnji predsjednik FIFA Sep Blater, koji vodi ovu instituciju već 17 godina, i jordanski princ Ali bih al-Husein.

Kongres se odvija u sjeni velike afere u kojoj je uhapšeno sedam visokih rukovodilaca FIFA zbog optužbi da su primili mito u vrijednosti od 100 miliona dolara.

Al-Husein je prije samog glasanja prisutnima kazao da svi koji djeluju u FIFA moraju raditi na promociji i zaštiti fudbala.

"Mi u FIFA moramo biti zaštitnici ove igre. Radi se o igri koja ima snagu da ujedini ljude, kao i da inspiriše i vodi mlade ljude. Zato se trebamo kretati u istom smjeru za dobrobit fudbala. Radiću na borbi protiv rasizma i diskriminacije. Ponudiću transparentan program razvoja u FIFA. Sjetite se da sam ovdje da vama služim. FIFA nije ogranizacija samo jednog čovjeka. Ako me podržite, možemo se izboriti za pravo na novi početak. Svijet očekuje od nas da se borimo za ovu igru. Zajedno možemo ponuditi novi početak za FIFA", rekao je Al-Husein.

Blater je u svome izlaganju istakao da će, u slučaju da bude izabran za prvog čovjeka ove asocijacije, i dalje raditi na realizaciji onoga za što se zalaže FIFA.

"Nastaviću da radim na onom za što se FIFA zalaže. Potrebna nam je evolucija u FIFA, a ne revolucija. Potrebno je da preuredim FIFA s vama. Trebate mi, jer to ne mogu učiniti sam. Ne možemo dopustiti da se ugled igre, i FIFA, vuče kroz blato", naglasio je Blater.

U toku je glasanje za predsjednika FIFA, koji će ovu fudbalsku asocijaciju predvoditi u naredne četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije