Fudbal

Alegri: Skidam kapu mojim igračima

Alegri: Skidam kapu mojim igračima
Alegri: Skidam kapu mojim igračima

Fudbaleri Juventusa savladali su Real Madrid 2:1 u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Duel pred 41.000 navijača na "Juventus areni" u Torinu riješio je Karlos Tevez iz penala u 58. minutu. Prethodno je Alvaro Morata, inače dijete Reala, doveo domaćina u vođstvo već u osmom, ali je Kristijano Ronaldo 19 minuta kasnije poravnao rezultat. Bio je to 76. gol Portugalca u Ligi šampiona i sada je najbolji strijelac u istoriji tog elitnog takmičenja.

"Oduševljen sam načinom na koji je moja ekipa odigrala. Ovo je samo nagrada koju su zaslužili. Nije lako stići do polufinala Lige šampiona, a posebno nije lako igrati protiv Real Madrida. Odigrali smo briljantno. Šteta je što nismo ubjedljivije slavili, ali i ovo je dobar rezultat. Skidam kapu mojim igračima", rekao je Masimilijano Alegri, trener Juventusa.

Andrea Pirlo, vezni fudbaler "stare dame", kaže da njegov tim mora da ponovi istu igru i u revanšu.

"Poslali smo poruku da smo tu, da želimo u finale i da ćemo se u Madridu i te kako boriti. U revanšu nam je potrebna ista koncentracija i vjera u sebe, moramo da vjerujemo da možemo da prođemo u finale", istakao je Pirlo.

Finale Lige šampiona održava se u Berlinu, gradu u kojem su Pirlo i još neki njegovi saigrači iz "Juvea" osvojili titulu prvaka svijeta s Italijom 2006. godine.

"Slogan 'Idemo u Berlin' zauvijek je ostao u mojoj glavi, nadam se da će se ponovo obistiniti. Da li je to sudbina? Nadam se", dodao je 35-godišnji Pirlo.

Karlo Anćeloti, strateg Reala, rekao je da njegov tim nije imao sreće u Torinu.

"Juventus je više pritiskao u drugom poluvremenu i imali smo više problema, pa je postalo još i teže naći prostora kada su prešli na formaciju 3-5-2. Nismo imali sreće kod drugog gola, pošto je naš udarac na gol propao, pa je njihov kontranapad počeo. Stvarno nismo imali sreće kada smo pogodili prečku", rekao je Anćeloti i dodao:

"Ovo je bio 'Juve' koji sam i očekivao - odlučan, dobro organizovan i realizator svojih šansi. Bila je to izbalansirana utakmica, ali i zanimljiva. U revanšu će nam prije svega biti potreban strpljivi Real Madrid."

Serhio Ramos nije zadovoljan svojim izdanjem u prvom duelu polufinala. Španski reprezentativac ponovo se našao u sredini terena kako bi zamjenio povrijeđenog Luku Modrića.

"Bila je ovo užasna utakmica, generalno gledano. Igrao sam očajno, ali to me ne brine previše. Nemamo dobar rezultat, ali imamo prednost domaćeg terena u revanšu. Moramo da ispravimo stvari koje nisu funkcionisale u prvom meču. Nalazimo se na korak od finala i daćemo sve od sebe na 'Santjago Bernabeu'", rekao je Ramos.

Revanš susret na programu je 13. maja, a veliko finale igra se u Berlinu 6. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije