Fudbal

Argentina pregazila Paragvaj - 6:1, Mesi briljirao

Argentina pregazila Paragvaj - 6:1, Mesi briljirao
Argentina pregazila Paragvaj - 6:1, Mesi briljirao

KONCEPSION - Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u finale Kopa Amerike, pošto je u polufinalu pregazila Paragvaj sa 6:1.

Dva gola za "gaučose" postigao je Anhel di Marija, a po jednom su zatresli mrežu Markos Roho, Havijer Pastore, Serhio Aguero i Gonzalo Iguain.

Pravi dirigent ovog argentinskog fudbalskog tanga bio je Lionel Mesi, koji je maestralnim asistencijama dovodio protivnike u mat poziciju.

Argentina je sa šest golova sada naplatila "ceh" za mršav učinak u dosadašnjem toku turnira.

Izabranici Herarda Martina poveli su poslije svega 15 minuta, kada je Mesi loptu iz slobodnog udarca uputio u kazneni prostor, gdje ju je Roho iz drugog pokušaja smjestio u mrežu.

Argentina je udvostručila prednost 12 minuta kasnije, kada je ponovo Mesi idealno proturio loptu ka Pastoreu, koji je jednim niskim projektilom savladao golmana Husta Viljara.

Kola Paragvaja su naglo krenula nizbrdo kada su zbog povreda teren napustili Derliz Gonzales i Roke Santa Kruz.

Zamjena Santa Kruza, Lukas Bario dao je malo nade Paragvaju golom pred sam kraj poluvremena, ali je Argentina u drugom dijelu utakmice napunila mrežu protivnika do vrha.

Samo nekoliko minuta od starta drugog poluvremena Pastore je protutnjao kroz sredinu terena i uposlio Di Mariju koji je udarcem lijevom nogom smjestio loptu u lijevi ugao mreže.

Šest minuta kasnije Mesi je prosto izlomio paragvajsku odbranu, ponovo uposlivši Pastorea, ciji je udarac Viljar odbranio, ali ne i "odbitak" koji je prihvatio Di Marija.

On je u 80. minutu uputio centaršut  Agueru, koji je bio precizan, da bi nekoliko minuta kasnije šesti gol postigao Iguain.

Argentina u finalu u subotu igra protiv domaćina Čilea, koji je u prvom polufinalu savladao Peru sa 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije